FBL EUR C1 REAL MADRID

Real hakee jo 11. pokaaliaan – Atleticon uhka kuitenkin todellinen

27.5.2016 - 17:00 Tagit:, , ,

Cristiano Ronaldo vakuuttaa, että henkilökohtaiset tavoitteet jäävät sivuun, kun Real Madrid lähtee jahtaamaan komean euromenestyksensä täydennystä jalkapallon Mestarien liigan finaalissa Atletico Madridia vastaan. Real tavoittelee Milanon San Siro -stadionilla lauantai-iltana peräti 11. mestaruuttaan Euroopan suurimmassa seurajoukkuekisassa.

Realin menestys Mestarien liigan ja sen edeltäjän mestarijoukkueiden cupin 60-vuotisessa historiassa on huima. Se voitti kesällä 1956 pelatun ensimmäisen mestarijoukkueiden cupin finaalin ja otti sen jälkeen neljä seuraavaakin titteliä. Viimeisin voitto kaksi vuotta sitten oli seuralle kymmenes, ja eroa tilastokakkoseen AC Milaniin on kolme mestaruutta.

Nyt pelataan Milanin kotikentällä San Sirolla, joka on ollut Ronaldolle kummallisen kirottu pelipaikka. Hän ei ole koskaan maalannut San Sirolla eikä edes voittanut kolmessa pelissään milanolaispyhätössä. Peleistä kaksi on Manchester Unitedin ja yksi Realin väreissä.

Atletico pitänyt Realin kurissa

Tuo “kirous” olisi nyt hyvä murtaa, ja jatkaa huikeaa maalipaukutusta Mestarien liigassa. Ronaldo on tehnyt tällä kaudella 16 maalia Mestarien liigassa, ja omissa nimissä oleva yhden kauden ennätys on maalin päässä.

– Olisi hienoa päästä tasoihin tai jopa ylittää tuo ennätys, mutta en suhtaudu siihen pakkomielteisesti. Tärkeintä on voittaa, Ronaldo kuittaa.

Voitossa on kuitenkin tekemistä, sillä Realille kaksi vuotta sitten karvaasti Mestarien liigan finaalin hävinnyt Atletico on tuon tappion jälkeen pitänyt Realia kurissa. Atletico on hävinnyt kahden viime vuoden aikana vain yhden kymmenestä kohtaamisesta.

– Olemme jo kohdanneet kaksi maailman kolmesta kärkijoukkueesta, ja nyt kohtaamme sen kolmannen. Real on erilainen kuin Barcelona ja Bayern München: paljon suoraviivaisempi, ja massiivinen uhka erikoistilanteista. Olemme valmiina, ja pyrimme pelaamaan omilla vahvuuksillamme, Atletico-luotsi Diego Simeone sanoo.

– Ehkä se riittää siihen mitä haluamme, eli voittaa. Sormet ristiin.

TS-STT-AFP

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: