36244347

PK-35 sinetöi kuudennen Suomen mestaruutensa

24.9.2016 - 18:09 Tagit:,

K-35 Vantaa saavutti kolmantena kautena peräkkäin naisten jalkapallon Suomen mestaruuden. Vantaalaisjoukkue kaatoi lauantaina kotikentällään HJK:n maalein 2–1 (0–0), ja mestaruus varmistui, kun sarjassa toisena oleva TPS jäi 1–1-tasapeliin Honkaa vastaan.

Vantaalaisille mestaruus on jo kuudes tällä vuosikymmenellä. Vain vuonna 2013 kultamitalit pokannut Åland United on pystynyt rikkomaan PK-35:n menestyssarjaa.

– Joukkueen taustatiimi on toiminut yhdessä jo useamman vuoden ajan. Tiimi on sitoutunut toimimaan pitkäjänteisesti ja pyrkii luomaan pelaajille parhaat mahdolliset edellytykset ja mahdollisuuden tehdä hyvää tulosta, PK-35:n joukkueen kasaamisesta vastaava general manager Kaj-Erik Björkqvist kertoo.

Lauantaina HJK:ta vastaan ratkaisevan maalin teki vantaalaisjoukkueen Hanne Ojanperä, jolle kuluva kausi on neljäs PK-35:n riveissä.

– Hyvät olosuhteet, valmennus ja joukkuehenki ovat asioita, jotka saavat pelaajat pysymään joukkueessa ja sitoutumaan useammaksi kaudeksi, kokkolalaislähtöinen Ojanperä tuumii.

– Pelaajarunkomme on pysynyt kolme vuotta todella hyvin kasassa, ja nyt tuntuu erityisen hyvälle se, että ratkaisimme mestaruuden heti ensimmäisessä mahdollisessa ottelussa.

Moni asia loksahti kohdalleen

Koko kolmen kauden mestaruusputken ajan joukkueen päävalmentajana on toiminut Jari Väisänen.

– Valmentaminen on tiimityötä, ja koko valmennustiimillä on ollut iso vaikutus saavutuksissamme. Esimerkiksi fysiikkapuolella olemme kehittyneet, ja moni muukin asia loksahti paikalleen kauden aikana, Väisänen erittelee joukkueen menestystekijöitä.

PK-35 luottaa kotimaisiin pelaajiin ja luo menestyspolkuja esimerkiksi Vantaan Jalkapalloseuran ja PK-35 Helsingin kasvattamille pelaajille.

– Matka alkoi oikeastaan jo vuonna 2014, kun tuolle kaudelle joukkue uusiutui paljon. Tiesimme silloin, että joukkue tulee nuorentumaan ja nostimme mukaan uusia pelaajia. Viime kausien aikana nämä ovat ottaneet hienosti paikkansa joukkueessa, Väisänen sanoi.

– Ensi talvelle on suunnitteilla kovia harjoituspelejä ruotsalaisia ja mahdollisesti saksalaisiakin joukkueita vastaan.

STT–PETTERI IKONEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: