FBL WORLD CUP 2018 FIFA RUS POLITCS

Pietarin MM-rakentaminen nikottelee

17.8.2016 - 13:17 Tagit:, , ,

Jalkapallon 2018 MM-turnauksen kisarakentaminen etenee edelleen kangerrellen Venäjällä. Kaliningradin stadionin rakentajat menivät viime kuussa lakkoon. Samarassa vaihdettiin stadionin rakentaja toukokuussa, ja Pietarissa turvaudutaan nyt samaan ratkaisuun.

Myös rakentamisen kustannukset ovat ylittyneet jopa moninkertaisiksi alkuperäisistä arvioista. Tilanne on noteerattu korkealla tasolla, sillä presidentti Vladimir Putin puuttui vaikeuksiin viime kuussa.

Putin vaati toimia, joilla viivästykset estetään. Jatkossa hän haluaa rakentamisen edistymisestä pääministeri Dmitri Medvedevin raportin kuukausittain.

– Mikään rakentamisessa ei ole kuitenkaan valtavasti aikataulusta jäljessä, eikä meillä ole syytä vakavaan huoleen, urheiluministeri Vitali Mutko määritteli tilanteen R-Sportille viime viikolla.

Hankalin tilanne lienee Pietarissa, mihin rakennetaan 68 000 katsojan futuristista stadionia.

– Siellä on tehty huonolaatuista työtä. Se on kuitenkin huomattu, ja sopimus rakentajan kanssa on purettu. Jatko täytyy hoitaa huolella, Mutko kertoi.

Kustannusarvio ei pitänyt

Sopimuksen purkamisesta seurasi molemminpuolista syyttelyä. Rakentajaa syytettiin viivästyksistä, turvamääräysten rikkomisesta ja huolimattomuudesta. Rakentaja väitti, että sillä on yli 14 miljoonaa euroa saatavia tilaajalta.

Nyt asialla on uusi rakennusyhtiö, ja töiden pitäisi jatkua elokuun lopulla.

Pietarin stadionin alkuperäinen kustannusarvio oli vajaat sata miljoonaa euroa. Nyt stadionin sanotaan olevan 85-prosenttisesti valmis, mutta lopputyötkin maksavat lähes 89 miljoonaa euroa.
Kokonaiskustannukset nousevat noin 545 miljoonaan euroon.

Stadionille pitää vielä rakentaa lämmitys- ja sähköjärjestelmät sekä katto. Stadion pitää saada esikisoja varten valmiiksi ensi kesäksi. Uusi rakentaja lupaakin rakentaa stadionin 26. joulukuuta mennessä.

Pietarissa ja kolmella muulla MM-kisojen näyttämöllä on tarkoitus järjestää confederations cup eli maanosien mestarien välinen turnaus kesällä 2017.

TS-STT-AFP

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: