alaja

Palloliiton Alaja Backen potkuista: Tämä on tulosurheilua

12.12.2016 - 16:42 Tagit:, , , , , , , , ,

Palloliiton puheenjohtajan Pertti Alajan mukaan Hans Backen päävalmentajapesti päättyi yksinkertaisen syyn takia: tulokset ovat olleet liian heikkoja.

– Tämä on tulosurheilua. Valtavasti on ollut epäonnea, mutta koossa on vain yksi piste, Alaja sanoi Huuhkaja-television videohaastattelussa.

Heikko pistesaldo kuluvissa MM-karsinnoissa vei Backen mukanaan ja nosti Markku Kanervan miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajaksi.

Kanerva työskenteli Backen valmennusryhmässä apuvalmentajana. Hän on ollut urallaan A-maajoukkueessa kahdesti väliaikaisena päävalmentajana.

– Päätökseemme valita Kanerva eivät vaikuttaneet talousasiat. Taloutemme on vankka, Alaja sanoi.

Alajan mukaan Kanerva oli ykkösehdokas uudeksi päävalmentajaksi sen jälkeen, kun päätös Backen potkuista oli tehty. Kanervan sopimus on kolmivuotinen, ja siinä on optio vuoden 2020 EM-lopputurnauksesta.

– Halusimme harkita tätä asiaa rauhassa. Eilen illalla viimeinen palapelin palanen loksahti paikalleen, Alaja sanoi.

Backen valinta syntyi avoimella päävalmentajahaulla. Alajan selitys sille, miksei Kanervaa valittu jo tuolloin, oli ytimekäs.

– Hän ei hakenut silloin paikkaa.

Yhtä ytimekäs oli vastaus siihen, mikä on maajoukkueen tavoite Kanervan komennossa.

– Vuoden 2020 EM-lopputurnaus, Alaja sanoi.

Kanervan tueksi valmennusryhmään tulevat Simo Valakari ja Jonatan Johansson. Antti Niemi jatkaa maajoukkueen valmennuksessa.

TS-STT

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: