LKS 20161005 Islannin jalkapallomaajoukkueen pitkistä sivurajaheitoistaan tunnettu pelaaja Aron Gunnarsson päävalmentaja Heimir Hallgrimsson (oik.) tiedotustilaisuudessa Reykjavikissä Islannissa 5. lokakuuta 2016 ennen torstaista MM-karsintaottelua Suomea vastaan. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Päävalmentaja Hallgrimsson antoi kehut Suomen Backelle

6.10.2016 - 4:14 Tagit:, , , , , , ,

Islannin valmennuksesta päävastuun EM-kisojen jälkeen ottanut Heimir Hallgrimsson ei aliarvioi Suomea.

Islannin päävalmentaja Heimir Hallgrimsson, 49, on kysellyt entiseltä aisapariltaan Lars Lagerbäckiltä vinkkejä Hans Backen tyylistä peluuttaa joukkueitaan. Lagerbäckin vinkit menivät kuitenkin pieleen.

– Keskustelin Hans Backesta Lagerbäckin kanssa, kun Backe nimitettiin Suomen päävalmentajaksi. Lagerbäck sanoi, että Backe peluuttaa joukkueitaan 4–4–2-muodostelmassa, naurahti Hallgrimsson Islannin lehdistötilaisuudessa keskiviikkona.

Suomi tuskin pelaa 4–4-2:ta, mutta Hallgrimsson ei ole enää Lagerbäckin tietojen varassa.

Esimerkiksi 3–5–2-ryhmitys ei tulisi Hallgrimssonille yllätyksenä.

– EM-kisoissa pelasimme Itävaltaa vastaan, joka pelasi tuolla ryhmityksellä. Pärjäsimme aika hyvin. Eikä vastustajan pelisysteemi paljon vaikuta siihen, miten itse pelaamme. Ja Suomihan on pelannut paljon viiden miehen alakerrallakin, mietti Hallgrimsson.

– Backe aloitti Suomen kanssa järkevästi panostamalla puolustuspelin organisoimisella. Suomi pelasi Italian, Saksan ja Belgian kaltaisia vastustajia vastaan, ennen kuin Suomi kohtasi Kosovon. Se oli järkevä tapa organisoida puolustuspelaamista tuollaisilla vastustajilla, kehui Hallgrimsson.

Joka tapauksessa todella tuuliset ja sateiset olot Reykjavikissa ovat varmasti kotijoukkueelle etu, mutta Hallgrimsson pisti koko aiheen leikiksi.

– Meidän mielestämme täällä ei ole ollenkaan tuulista. En ymmärrä, mistä te suomalaiset puhutte. Ollakseni rehellinen, pelipäivänä tuulen pitäisi olla tyynempää. Tervetuloa vain Islantiin, myhäili Hallgrimsson.

Islanti on kotikentällään ilman muuta Suomi-ottelun suosikki, joten EM-kisoissa ollutta altavastaajan yllätysmahdollisuutta ei enää ole. Islannin kapteeni Aron Gunnarsson ei kuitenkaan hätkähdä asetelmaa.

– Valmistaudumme aina kaikkiin otteluihin samalla tavalla riippumatta siitä, kenet kohtaamme. EM-kisoissa halusimme näyttää koko maailmalle, kuinka hyviä olemme. Meillä on edelleen se sama asenne. Jos näin ei olisi, sitten meidän täytyisi todella mennä itseemme, totesi Gunnarsson.​

JARI WELLING
KUVA: LEHTIKUVA

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: