peimari

Olosuhteet ja valmennus valttina

3.8.2017 - 21:28 Tagit:, , ,

Kun Peimari United seitsemän vuotta sitten perustettiin, ei puheenjohtaja Olli Dahlilla välttämättä käynyt mielessään, että seuran edustus pelaisi jo nyt valtakunnan kolmanneksi korkeimmalla tasolla.

– Onhan se tietenkin yllätys, että nousimme Kakkoseen vain neljässä vuodessa tehden samalla suomalaista jalkapallohistoriaa. Pidemmän tähtäimen tavoitteena on kuitenkin ollut edustuksen nostaminen maakunnan parhaimmistoon, puuhamies kertaa.

Seuran toimintamalleihin ja olosuhteisiin tutustuessa nopeaa nousukiitoa ei kuitenkaan voi pitää sattumankauppana.

– Satsaaminen ammattivalmennukseen ja olosuhteisiin on tuottanut tulosta. Täällä Sauvossa on jo niin hyvät olosuhteet, että Ykkösenkin pelaaminen olisi jo mahdollista. Olemme kuitenkin nyt tyytyväisiä siihen, että vakiinnutamme paikkamme Kakkosen puolella. Haaveissa kuitenkin siintää nousu vielä porrasta ylemmäksi, Dahl muotoilee.

Sauvolais-paimiolaisen joukkueen pääsääntöisenä kotikenttänä toimii 3 000 asukkaan Sauvon HakkisPaana, jonne valmistui juuri ennen kauden alkua upouusi katettu 500-paikkainen katsomo – talkootöinä. Vieressä kohoaa sisähalli Peimari-Areena, jossa edustusjoukkuekin harjoittelee talvisin.

– Pelaamme tällä kaudella seitsemän kotiottelua täällä Sauvossa ja neljä Paimiossa ja tulemme jatkossakin olemaan kahden paikkakunnan seura, Dahl sanoo.

Myös junioritoiminta tuottaa hedelmää ja joukkueiden määrä kasvaa vuosi vuodelta. Tällä hetkellä Peimari Unitedilla on 10 poikien joukkuetta nappuloista A-junioreihin.

– Nuorista sellaiset 60 prosenttia on Sauvosta ja loput Paimiosta, Dahl tietää.​

Joonas Jussila
Kuva: Jori Liimatainen

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: