obilor3

Obilor pelaa mieluummin kuin puhuu haastateluissa

28.4.2016 - 6:00 Tagit:, , , , , , , , , , , , , , ,

Faith Obilor antaa kentällä tekojensa puhua, mutta lehdistön edessä nigerialainen on hyvin varautunut.

Interin toppari Faith Obilor, 25, pelasi useamman vuoden turkulaisten tämänpäiväisessä vastustajassa Rovaniemen Palloseurassa, mutta ”Obi” ei halua juurikaan analysoida vanhaa joukkuettaan.

– En halua puhua RoPS:sta, joka on kylläkin hyvä joukkue. Mitä tahansa voi tapahtua, mutta olemme valmistautuneet peliin hyvin, kuittasi Obilor.

RoPS:sta Obilorin uskottiin siirtyvän talvella seuraavaksi Turkin liigaan, eikä kauden 2012 lainan tavoin Interiin, mutta siitäkään siirtoepisodista hän ei ollut puheliaalla juttutuulella.Jukka Lehtovaara, Oskari Qvick

– Täysin yksityisasia, kommentoi Obilor viime metreillä kariutunutta Turkin kuviotaan.

RoPS tulee Turkuun tänään aamulla yöjunalla ja palaa takaisin Rovaniemelle illalla myös yöjunalla.

– Ihan normaalia matkustamista RoPS:ssa. Ei se heidän peliinsä vaikuta, totesi Obilor.

Alkukaudesta suhteellisen hyvin toimineen yhteistyönsä toisen Inter-topparin Pape Sow´n kanssa Obilor kiteytti myös ytimekkäästi.

– Se on ollut normaalia joukkuepelaamista, joka on joukkueen juttu, enkä sitä lähde analysoimaan sen enempää, sanoi Obilor.

obilor2

Interin kausi liigassa on alkanut kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä, mutta Suomen cupin neljännesvälierä PK-35:ta vastaan oli katastrofiesitys lähes koko joukkueelta.

– Joskus on huono päivä ja joskus hyvä päivä. Päivän vireystila ratkaisee, summasi Obilor alkukauden Interin esitykset.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli avoimemmalla puhepäällä, ja hollantilainen kertoi tämän päivän kokoonpanostaan mielenkiintosia asioita.

Adama Tamboura ja Kennedy Nwanganga ovat kokoonpanossa, mutta ainakin Adaman kohdalla avauksessa pelaaminen olisi nilkkavamman jäljiltä liian aikaista. Tilanne on loukaantumisten osalta kuitenkin onneksi jo parempi, totesi Dragtsma.

Jukka Lehtovaara, Oskari Qvick ja Henri Lehtonen eivät ole tänään kokoonpanossa, vaikka ”Pänä” olikin keskiviikkona jo ihan normaalisti mukana Interin harjoituksissa.

– En ole varmaankaan pelikunnossa, vahvisti Lehtonen.

Sebastian Mannströmillä on ollut ongelmia selkänsä kanssa, mutta hän lienee pelikykyinen, kuten myös Joni Aho.

– Ei mitään ihmeellistä, vaan vain varotoimenpide, kertoi Mannström, joka kuitenkin harjoitteli keskiviikkona yksikseen, eikä osallistunut harjoitusten pienpeliin.

– RoPS on aina vaarallinen vastustaja. Aleksandr Kokko on totta kai hyvä hyökkääjä. Teknisesti RoPS:lla ei ehkä ole liigan parhaat pelaajat, mutta esimerkiksi Mika Mäkitalo on ilman muuta taitava pelaaja, arvioi Dragtsma tämänpäiväistä vastustajaa.

Mäkitalon ohella entisiä Inter-pelaajia RoPS:ssa on toppari Juuso Hämäläinen, joka siirtyi napapiirille monien Inter-fanien yllätykseksi.

– Luulen, että Juusolle tarjottiin RoPS:sta vielä parempaa sopimusta kuin meiltä. RoPS:ssa hän pääsee nyt mukaan myös europeleihin. Lisäksi Juuso sai yksityislämäänsäkin muutosta, kun hän muutti Rovaniemelle ja pois vanhempiensa luota, selitti Dragtsma.

Viime kierroksella RoPS voitti PK-35:n kotonaan. Neljästä liigaottelustaan RoPS on toistaiseksi kerännyt seitsemän pistettä eli vain pisteen vähemmän kuin Inter.

Suomen cupissa RoPS putosi Interin tavoin neljännesvälierissä, kun Haka yllätti Juha Malisen joukkueen Valkeakoskella.

obilar1

JARI WELLING
KUVAT: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: