LKS 20161112  Brazil's Neymar is pictured during a training session of the national football team at the Atletico Mineiro Training Centre in Vespasiano, Minas Gerais, Brazil, on November 12, 2016 ahead of their 2018 World Cup qualifier match against Peru. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Douglas Magno

Neymarin siirto hidastuu – Espanjan liiga heittäytyi hankalaksi

3.8.2017 - 16:05 Tagit:, ,

Espanjan jalkapalloliiga on kieltäytynyt vastaanottamasta 222 miljoonan euron maksua, jolla brassitähti Neymar on tarkoitus ostaa ulos sopimuksestaan Barcelonan kanssa.

– Voimme vahvistaa, että pelaajan edustajat lähestyivät liigaa maksaakseen ulosostohinnan. Maksu on hylätty. Emme toistaiseksi anna enempää tietoja, Espanjan liigasta tiedotettiin.

Liigan puheenjohtaja Javier Tebas totesi keskiviikkona, että Neymaria ostamassa oleva pariisilaisseura PSG rikkoisi rahankäytöllään Euroopan jalkapalloliitto Uefan taloudellisen reilun pelin sääntöjä.

Uefa voi rangaista seuraa, joka tekee kolmen vuoden aikajaksolla yli 30 miljoonaa euroa tappiota.

Asiantuntijoiden mukaan Espanjan liigan päätös voi hidastaa Neymarin maailmanennätyssiirtoa PSG:hen mutta ei estä sen toteutumista.

Ranskalaislähteiden mukaan torstaiksi Pariisiin odotettu Neymar saapuu kaupunkiin vasta perjantaina.

PSG ei voi Espanjan liigan sääntöjen mukaan maksaa ulosostohintaa suoraan Barcelonalle, kertoo BBC. Pelaajan on itse ostettava sopimuksensa ulos, mikä tapahtuu kierrättämällä raha liigan kautta.

Käytännössä PSG maksaa summan Neymarille ja tämän edustajille, jotka toimittavat rahan liigan kautta Barcelonalle.

TS-STT

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: