LKS 20171108 Kasper Hämäläinen jalkapallomaajoukkueen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 8. marraskuuta 2017. Suomi kohtaa huomenna torstaina Viron harjoitusmaaottelussa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Moisander ja Hämäläinen ja työpaikan henkilövaihdokset: “Nyt on sellainen, joka tykkää”

8.11.2017 - 21:14 Tagit:, , ,

Jalkapallomaajoukkueen Niklas Moisander ja Kasper Hämäläinen ovat tänä syksynä nähneet, kuinka jalkapallovalmentajan ammatissa tuulee. Moisanderin saksalaisseura Werder Bremen laittoi päävalmentajan pihalle lokakuun lopulla, ja Hämäläisen puolalaistyönantaja Legia Varsova teki saman syyskuussa.

Pelaajalle valmentajavaihdos on aina jännitystä tuova asia, mutta tällä kertaa suomalaispelaajille näyttäisi käyneen hyvin. Molemmat ovat uusien valmentajien papereissa korkealla.

– Se on pienestä kiinni, joku valmentaja tykkää ja joku ei. Nyt on sellainen, joka tykkää. Hyvin on mennyt myös pelit, joten olen ansainnut paikkani, Hämäläinen sanoo.

Moisanderillakin pelit ovat sujuneet, vaikka joukkueella ei. Huippuna aikakirjoihin jää maali, jonka mies viimeisteli viime perjantaina maajoukkuetoveri Lukas Hradeckyn taakse Bremenin hävitessä Eintracht Frankfurtille.

– Tuota ei minulle usein tapahdu, oli neljä vuotta edellisestä maalista. Oli hieno tehdä, harmi ettei auttanut voittoon. Luke oli iskussa, Moisander kertoo.

– Puoliajalla sanoin hänelle että varo, teen toisen vielä. Luke sanoi, että hän lopettaa jos niin käy, seurajoukkueurallaan nyt 17 maalia 397 ottelussa takonut Moisander jatkaa myhäillen.

STT

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: