FBL-WC-2014-MATCH64-GER-ARG

MM-sankari Götze palaa Dortmundiin

21.7.2016 - 14:33 Tagit:, , ,

Saksalaisjalkapalloilija Mario Götze palaa kasvattiseuraansa Borussia Dortmundiin. Dortmund ilmoitti torstaina tehneensä Götzen, 24, kanssa nelivuotisen sopimuksen.

Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana viihtyvä Götze siirtyi Dortmundista Bayern Müncheniin vuonna 2013 ja sai tuolloin monien Dortmund-fanien vihat päälleen. Saksalaisen jalkapallon suurimpiin lupauksiin kuulunut Götze pelasi Bayernissa kolme vuotta mutta ei saanut niin paljon peliaikaa kuin olisi halunnut.

– Tein vuonna 2013 tietoisen ratkaisun. Nyt katson sitä 24-vuotiaana erilaisin silmin. En tekisi tänä päivänä samaa päätöstä, Götze sanoi Dortmundin verkkosivuilla.

– Kun palaan kotiin, haluan vakuuttaa suorituksillani kaikki, ja etenkin ne jotka eivät toivota minua avosylin tervetulleeksi.

Götze on pelannut Saksan paidassa 56 maaottelua ja tehnyt 17 maalia. Tärkein niistä syntyi 2014 MM-finaalin jatkoajalla Argentiinaa vastaan, jolloin hänen osumansa ratkaisi Saksalle maailmanmestaruuden.

– Mario on yksi Euroopan luovimmista keskikenttämiehistä ja ainoastaan 24-vuotias, Dortmundin urheilujohtaja Michael Zorc sanoi.

– Hänellä on monia siirtovaihtoehtoja, ja hän teki tietoisen ratkaisun palata kotikaupunkinsa joukkueeseen, mikä ei varmastikaan ollut helpoin tie.

TS-STT

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: