FBL FIFA BALLONDOR GALA

Messi taas kerran vailla vastusta

11.1.2016 - 23:16 Tagit:, ,

Mitä tulee seurajalkapalloilun kuninkaallisiin, sellainen vailla vastusta on Lionel Messi.

Messi johti Barcelonan viime vuonna eri kentillä viiteen mestaruuteen. Siksi oli sopivaa, että argentiinalainen valittiin maanantaina Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan vuoden 2015 pelaajaksi, viidennen kerran urallaan.

Messin suuriin saavutuksiin kuuluivat Barcelonan johtaminen triplaan, eli voittoon Mestarien liigassa sekä Espanjan liigassa ja cupkilpailussa. Sen päälle tulivat Euroopan jalkapalloliitto Uefan supercupin voitto ja seurajoukkueiden maailmanmestaruus.

Messi teki Barcelonalle vuonna 2015 eri kilpailuissa 48 maalia. Hänen kanssaan vuoden pelaajan tittelistä kilvoittelivat finaalissa Real Madridin Cristiano Ronaldo ja Barcelonan seuratoveri Neymar.

Palkinnon saajasta äänestivät maajoukkuevalmentajat ja kapteenit sekä jalkapallotoimittajat ympäri maailmaa.

Maajoukkueessa nihkeämpää

Messi loisti myös Argentiinan maajoukkueessa, mutta siinä kirkkain kruunu jäi saavuttamatta. Argentiina ylsi viime kesänä pelatussa Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa Copa Americassa loppuotteluun, jossa voiton vei rangaistuspotkukisan jälkeen järjestäjämaa Chile.

Messin, 28, menestys onkin Argentiinan riveissä jäänyt huomattavasti laihemmaksi kuin voitot 2000-luvun parhaan seurajoukkueen Barcelonan miehistössä.

– Tietysti voittaisin yhden maailmanmestaruuden mieluummin kuin viisi vuoden pelaaja -titteliä, Messi myönsi Fifan lehdistötilaisuudessa jo ennen valinnan julkistamista.

Messin ja Argentiinan toiveiden tiellä on kahdessa viime MM-turnauksessa ollut Saksa. Se pudotti 2010 Argentiinan puolivälierissä ja kukisti neljä vuotta myöhemmin Argentiinan loppuottelussa.

Moni on haikaillut Messiä ensi kesän Rio de Janeiron olympiaturnaukseen. Argentiinan valmentaja Gerardo Martino on vastannut, ettei halua rasittaa ykköstähteä kohtuuttomasti.

Messi on aiemmin valittu vuoden parhaaksi neljästi peräkkäin 2009–12. Ronaldo on ollut ykkönen 2008 sekä 2013–14. Nämä kaksi ovat hallinneet äänestystä kahdeksan valintakertaa peräjälkeen.

Vuoden 2015 naisjalkapalloilijaksi Zürichissä valittiin Carli Lloyd, joka MM-finaalin kolmella maalillaan johti Yhdysvallat Kanadassa maailmanmestaruuteen. Kapteeni Lloyd on ollut myös Yhdysvaltain olympiakultien 2008 ja 2012 takana.

Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo ovat hallinneet jalkapallon vuoden pelaaja -äänestyksiä kymmenen viime vuoden aikana:

2006: Fabio Cannavaro Italia
2007: Kaká Brasilia
2008: Cristiano Ronaldo Portugali
2009: Lionel Messi Argentiina
2010: Messi
2011: Messi
2012: Messi
2013: Ronaldo
2014: Ronaldo
2015: Messi

TS-STT–REIMA RAUTIAINEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: