Jalkapallon Veikkausliigaa FC Lahti vs RoPS

Malisen RoPS satsannut nuoriin​

12.4.2017 - 6:00 Tagit:, ,

Oululaistaustaisella RoPS:n päävalmentajalla Juha Malisella on nykyisin oma puulämmitteinen mökki Rovaniemellä Kemijoen varressa, joten hän on sitoutunut pitkäjänteisesti seuraan, vaikka RoPS:n taloustilanne ei olekaan enää takavuosien tasolla.

Rovaniemen Palloseura saapui Turkuun aamulla yöjunalla. Viimeisessä harjoituspelissään RoPS pelasi 2–2-tasapelin AC Oulun kanssa.

– Tällaista harjoituskautta uutisineen en ole aikaisemmin valmentajaurallani kohdannut, mutta joukkueemme kanssa on ollut mahtavaa tehdä töitä, sanoi RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen liigan avajaistilaisuudessa reilut viikko sitten.

– Meillä on kuitenkin ehkä eniten maajoukkuepelaajia koko liigassa. Seuraavalla maajoukkuetauolla meillä on eri maajoukkeiden mukana jopa 8–10 pelaajaa. Joudumme kuitenkin olemaan maltillisia tavoitteemme kanssa, koska nuorien pelaajiemme täytyy antaa myös tehdä virheitä, totesi Malinen.

– Puolitoista vuotta sitten jäimme yhden pisteen päähän SM-kullasta. Koko siitä 25 pelaajan ryhmästämme on enää jäljellä Antti Okkonen. Muutos onkin ollut kova.

RoPS on ollut historiansa saatossa jonkinlainen hissijoukkue liigan ja Ykkösen välillä, mutta Malisen mukaan ne ajat ovat seurassa ohi.

– Olemme viime vuosina pelanneet huippusijoituksista koko ajan. RoPS ei ole enää orjakaleeri ja ulkomaalaisjoukkue, vaan olemme joukkue, joka viehättää eniten nuoria lahjakkaita suomalaisia pelaajia. Olen joutunut sanomaan yli kymmenelle poikamaajoukkueen pelaajalle, että valitettavasti emme voi heitä ottaa.

RoPS:n kokeneesta kaartista nigerialainen Sani Kaita voi olla kauden sensaatio, sillä hänen aikaisemmat meriittinsä ovat melkoiset, vaikka nimenä miestä ei vielä Suomessa juuri tunnetakaan.

– Sani Kaita on pelannut Nigerian maajoukkueessa 70 maaottelua. Hän on ollut muun muassa Afrikan mestarusturnauksessa Nigerian avauskokoonpanon pelaaja. Samoin olympialaisissa. MM-kisoissa hän pelasi aikoinaan Maradonaa vastaan 90 minuuttia. Ulosajon jälkeen hänen elämänsä mullistui, ja nyt hän on hakemassa RoPS:sta uutta potkua uralleen.

RoPS:n avainpelaajia ovat todennäköisesti myös Robert Taylor ja HJK:sta seuraan tullut Saku Ylätupa. Päävalmentaja Malinen on ylivoimaisesti liigan toiseksi kokenein ykköspiiskuri HIFK:n Antti Muurisen jälkeen.

–Vanha Inter alkoi olla elähtäneen ja seisahtuneen oloinen. Interin muutokset ovat kuitenkin olleet huipputasoa, pisti Malinen paineita kotijoukkueen suuntaan.

Jari Welling

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: