LKS 20171008 Maalivahti Lukas Hradecky Suomen jalkapallomaajoukkueen tiedotustilaisuudessa Turussa 8. lokakuuta 2017. Maanantain Turkki-ottelu päättää Suomen miesten MM-karsinnat. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Maajoukkuekonkarit: Ihmeistä turha vouhottaa – Kroatia-tasureiden oltava normaalia

8.10.2017 - 17:33 Tagit:, , ,

Suomen jalkapallomaajoukkueen tulokset tältä syksyltä ovat hyvät: voitot Islannista ja Kosovosta ja perjantainen vierastasapeli Kroatiasta. Rijekasta viime hetken tasoituksella haettu tulos oli mukava, mutta ”ihmeeksi” sen maalaaminen ei riemastuta joukkueessa. On opittava vaatimaan enemmän.

– Kaiken maailman ihmeistä puhuminen, se vie meidät vain tuhoon. Jos tuuletellaan jotain tasapeliä, merkityksetöntä tasapeliä. Okei, kiusattiin Kroatiaa, mutta minä haluan olla siellä kiusattavana. Tällaisia ajatuksia pitää joukkueen sisällä herätä, ja niin onkin käynyt jo, maalivahti Lukas Hradecky painottaa.

– Se on ainoa lääke tähän meidän puuttuvaan menestykseen. Mitä enemmän pystymme pitämään tuollaista tulosta normaalina, sitä paremmin varmasti menee, Hradecky jatkaa.

Maajoukkueessa paljon kokenut kapteeni Niklas Moisander on samoilla linjoilla.

– Totta kai täytyy iloita, mutta ei tuo meidän mielestä mikään ”Rijekan ihme” ollut. On hyvä merkki, kun joukkueessa on fiiliksenä se, ettei olla liian tyytyväisiä.

– Meillä on vielä yksi peli jäljellä ja haluamme sen voittaa, mutta seuraavissa karsinnoissa on tärkeää, ettei herätä liian myöhään, kuten kävi nyt ja edellisissä karsinnoissa.

Tuo jäljellä oleva peli pelataan myöhään maanantaina Turussa, ja vastassa on perjantaina lopputurnaussaumansa musertavaan Islanti-kotitappioon menettänyt Turkki.

– Heilläkin on pitkä projekti takana ja mahdollisuudet menneet. Kaupunki on hieno, ei voisi parempaan kaupunkiin päästäkään, mutta ei ne varmaan ihan hirveän mielellään tänne tule. Meillä on hyvä paikka iskeä. Hyvä sauma voittaa, ja meidän myös mielestäni pitää voittaa, päättää Hradecky, joka aloitti Turussa aikoinaan nousunsa maalivahtihuipulle.

STT–JANNE LEHIKOINEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: