a151540847i0005_max1024x

Maajoukkue on turkkilaisille kaikki kaikessa

10.10.2017 - 7:16 Tagit:, ,

Jalkapallo Turkin maajoukkueen kannattajien intohimoinen suhtautuminen suosikkeihinsa kävi konkreettisesti ilmi Kupittaan jalkapallostadionilla jo toista tuntia ennen Suomi-ottelun alkua satojen fanien hurratessa maajoukkueen bussin kurvatessa pääoven eteen.

Älypuhelimet loistivat kilpaa kymmenien kannattajien kuvatessa idoliensa saapumista MM-karsinnat päättäneeseen otteluun. Ilmassa oli jopa hysteriaa, kun muutamat naispuoleiset fanit kirkuivat turkkilaispelaajien astellessa stadionin ovista sisään.

Kovaäänisten vieraskannattajien joukossa olivat myös Helsingissä opiskeleva Ali Mocaffafi ja Liettuasta sateiseen Turkuun saapunut Tarek Dal .

– Kuten näkyy niin maajoukkue merkitsee meille valtavasti, ja sama on tilanne lähes kaikkien turkkilaisten osalta. Se on oikeastaan kaikki kaikessa. On tietysti sääli, ettei tässä pelissä ole panosta, mutta tietenkin haluamme voittaa. Veikkaan kuitenkin että peli päättyy tasan 2–2, Dal lausui.

Turkille karsinnat osoittautuivat pettymykseksi, kun joukkue menetti mahdollisuutensa MM-kisoihin edellisessä ottelussaan Islannin haettua pisteet 3–0-voitollaan.

– Tietysti se peli oli todella paha tappio varsinkin sen jälkeen, kun voitimme Kroatian kotona. Tänne oli kuitenkin helppo tulla seuraamaan ottelua, kun matka Helsingistä oli lyhyt. En ole ennen nähnyt maajoukkueen pelaavan paikan päällä, joten totta kai tämä on iso hetki, Mocaffafi puolestaan kertoi.

Liettuassa työskentelevä Dal kehui kovasti suomalaisia.

– Tämä on ensimmäinen kertani Suomessa, ja on pakko sanoa, että suomalaiset vaikuttavat todella ystävällisiltä ja mukavilta ihmisiltä. Me haluamme tuoda oman värimme katsomoon, emmekä aiheuttaa mitään sekaannusta, hän sanoi.

TS-Joonas Jussila

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: