FBL-ENG-LCUP-LIVERPOOL-SWANSEA

Liverpoolissa veitsi kurkulla

8.12.2014 - 20:40 Tagit:,

Jalkapallon Mestarien liigan alkulohkot huipentuvat päätöspeleihin tiistaina ja keskiviikkona, ja panosta riittää vielä.

Kuudestatoista jatkopaikasta yksitoista on jo jaettu, mutta viisi paikkaa on vielä tarjolla. Niitä tavoittelee yksitoista joukkuetta.

Yksi paineiden alla olevista on B-lohkon Liverpool, jolle riittää jatkopaikkaan vain ja ainoastaan voitto Baselista. Baselille tuo jatkopaikan tasapeli tiistai-iltana Liverpoolissa.

– Me saamme mahtavaa tukea yleisöltä ja energiaa riittää. Mikä sen parempaa kuin mennä Anfieldille ja ottaa pakkovoitto.

Täydellistä, Liverpoolin päävalmentaja Brendan Rodgers valaa uskoa.

Liverpoolin vaisu tasapeli viikonloppuna Sunderlandin kanssa ei tosin lupaa hyvää, ja myös tilastot ovat Baselin puolella. Se on voittanut neljä viimeisintä peliään englantilaisseuroja vastaan Mestarien liigassa, myös lokakuussa Liverpoolin.

Tiistaina jatkopaikasta taistelee myös Juventus, joka kohtaa A-lohkossa jatkopaikan jo varmistaneen Atletico Madridin. Piste riittää Juvelle, mutta tappio ja Olympiakosin voitto Malmöstä pudottaisi italialaisjätin jatkosta ja nostaisi Olympiakosin pudotuspeleihin.

– Tämä on kauden tärkein pelimme. Haluamme mukaan Euroopan eliittiin, Juve-pelaaja Claudio Marchisio tiivisti paineet Torinossa.

C-lohkossa toinen jatkopaikka ratkeaa Monacon ja Zenitin kohtaamisessa. Tasapeli riittää Monacolle, mutta Zenit harppaa ruhtinaskunnan seuran ohi voittamalla vieraspelin.

– Tarvitsemme vain pisteen, mutta lähdemme voittamaan, keskikentän Jeremy Toulalan kertoi tunnelmat Monacossa.

City toivoo Bayernin jaksavan

“Kuolemanlohko” E:ssä nähdään keskiviikkona herkkupala, kun AS Roma ja Manchester City kohtaavat Roomassa. Voitto vie Roman jatkoon, mutta ilman loukkaantunutta maalitykkiään Sergio Agüeroa pelaava City tarvitsee paitsi voiton myös Bayern Münchenin voiton Moskovan TsSKA:sta.

Bayernille ottelu ei merkitse sen kummempaa, mutta Roman Eremenkon TsSKA tarvitsee voiton ja lisäksi Roman jäämisen ilman voittoa.

G-lohkossa keskiviikkona jaetaan sitten se viides jatkopaikka. Sen ottaa Sporting Lissabon, jos Schalke ei voita vieraspeliä Mariboria vastaan. Jos Schalke voittaa, Sportingille riittää tasapeli Chelsean kanssa.

TS-STT-AFP–Reuters

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: