FBL ENG PR CRYSTAL PALACE LEICESTER

Leicesterin uskomaton lento alkoi jo vuosi sitten

3.5.2016 - 15:54 Tagit:, , ,

Lontoo, 21. maaliskuuta 2015. Leicester häviää jalkapallon Englannin Valioliigan vierasottelun Tottenhamille 3–4, ja sen voitoton putki venyy jo seitsemän pelin mittaiseksi. Sarjanousija jatkaa liigajumbona, ero putoamisviivan paremmalle puolelle on seitsemän pistettä. Sarjapaikan säilyttäminen näyttää hyvin vaikealta.

Lontoo, 2. toukokuuta 2016. Chelsea ja Tottenham pelaavat 2–2-tasapelin ja Leicester varmistaa ensimmäisen Valioliigan mestaruutensa.

Mitä näiden 408 päivän aikana oikein tapahtui?

Leicesterin mestaruustarina alkoi jo keväällä 2015, jolloin seura nousi putoamiskurimuksesta 14. sijalle voittamalla seitsemän viimeisistä yhdeksästä ottelustaan. Huikeasta loppukiristä huolimatta päävalmentaja Nigel Pearson riitautui seurajohdon kanssa ja sai kesäkuussa kenkää.

Tilalle palkattiin italialainen konkarivalmentaja Claudio Ranieri, jonka nimitys epäilytti Leicester-faneja. Ranierin edellinen pesti oli ollut Kreikan maajoukkueluotsina, ja se päättyi syksyllä 2014 nöyryyttävään EM-karsintojen kotitappioon Färsaarille.

Ääni fanien kellossa kuitenkin muuttui, kun kausi alkoi. Leicester voitti heti kaksi ensimmäistä otteluaan ja ihastutti hyökkäävällä pelillään.

– Nämä kuusi pistettä auttavat meitä saavuttamaan tavoitteemme, joka on Valioliigassa säilyminen. Ei ole tärkeää olla kärjessä, on tärkeää saavuttaa 40 tai 42 pistettä, Ranieri sanoi tuolloin.

Leicester jatkoi hyviä otteitaan alkukaudella ja oli liigassa alimmillaankin kuudentena. Käytännössä kukaan ei silti uskonut, että lento jatkuisi. Niin kuitenkin kävi. Leicester kulki voitosta voittoon suurseurojen kompuroidessa pahasti.

Tammikuussa Leicester voitti kärkipelissä Tottenhamin 1–0 ja nousi takaisin piikkipaikalle, josta se ei enää luopunut.

Nimettömässä ryhmässä jokainen täytti paikkansa. Tähdiksi nousivat laituri Riyad Mahrez ja hyökkääjä Jamie Vardy, joka rikkoi syksyllä liigaennätyksen tekemällä maalin 11 ottelussa perättäin.

Leicester käytti kauden aikana vähemmän pelaajia (23) kuin mikään muu seura, mikä osoittautui sen valttikortiksi. Leicesterin menestyksen avain oli myös tasaisuus. Se on hävinnyt kauden aikana vain kolme ottelua.

STT–ANSSI RULAMO

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: