laurikainen

Laurikainen luottaa TPS:n olevan valmis liigaan​

22.10.2016 - 4:00 Tagit:, , , ,

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen on luottavaisin mielin ennen tämänpäiväistä EIF-ottelua.

– Olemme erinomaisesti motivoituneita. Olemme saaneet vietyä hyvin tätä juttua eteenpäin kaiken mylleryksen keskellä, sanoo Laurikainen.

Laurikaisella on myös vahva tunne siitä, että TPS:lla on taloudelliset resurssit pelata ensi kaudella liigassa.

– Meidän täytyy totta kai eheyttää toimintaamme edelleen, mutta puolen vuoden aikana kaikki on mennyt jo parempaan suuntaan. Olen varma, että saamme ensi kaudeksi talouden kuntoon. Pääsarja vetää paremmin sponsoreita kuin Ykkönen.

TPS pääsee EIF-otteluun lähes terveellä ryhmällä, sillä Miro Tenhokin on toipumassa.

– Miro on kokoonpanossa, mutta en uskalla luvata hänelle tuolla pelituntumalla vielä avauksen paikkaa, toteaa Laurikainen.

Laurikaista ei häiritse myöskään yhtään se, että Interin yhteistyöseura EIF haluaa varmasti kiusata TPS:aa päätöskierroksella niin paljon kuin mahdollista.

– Sarjahan kuuluu pelata reilusti loppuun asti. Emme odota säälipisteitä, vaan kilpailullisesti tietysti pelataan. EIF on pelillisesti muuttunut valmentajavaihdoksensa jälkeen, joten meillä on siinä vähän uutta opiskeltavaa. Lucas Kaufmann on myös heille kovan tason vahvistus.

Jos TPS joutuu karsintaan, Laurikaisen mukaan liigasta karsintaan tuleva joukkue on otteluparin ehdoton ennakkosuosikki.

– On karsinnassa sitten TPS tai JJK, altavastaajana joutuu karsintapeleihin Ykkösen porukka lähtemään. Tilannetta tosin hieman tasoittaa se, että Ykkösen kärkiporukat ovat tottuneet voittamaan pelejä, kun taas liigaporukoiden kausi on ollut jonkinlainen pettymys.

Jos TPS on karsinnassa, Urheilupuiston alakentällä pelattaisiin ensimmäinen karsintapeli todennäköisesti keskiviikkona jo päivällä valojen puuttumisen takia.

– Urheilullisesti on tärkeintä, että pääsisimme pelaamaan tutuissa oloissa. Ratkaiseva tekijä on kuitenkin se, mitä kentällä pystymme tekemään, eikä se, missä tai mitä aikaa pelaamme, huomauttaa Laurikainen.

Jari Welling
Kuva: Jori Liimatainen

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: