valmentajat

Kuqin kasvoilta paistoi helpotus

29.10.2016 - 21:44 Tagit:, , , , , ,

Interin luotsiksi elokuussa saapunut Shefki Kuqi onnistui lopulta pitämään joukkueensa Veikkausliigassa.

Shefki Kuqin kasvoilta paistoi helpottuneisuus, kun Inter onnistui säilyttämään paikkansa Veikkausliigassa napattuaan Kupittaan jalkapallostadionin ratkaisuderbystä 2-0 -voiton.

– Olen ylpeä joukkueesta ja myös itsestäni. Tämä kolmen kuukauden pesti Interissä ei ole ollut helppo, mutta nyt voi jo vähän tuulettaa. Interillä on kuitenkin niin hyvä joukkue, että toivottavasti jo ensi kaudella voimme juhlia jotain muuta kuin Veikkausliigassa säilymistä, Kuqi linjasi.

Inter venyi lopulta voittoon vahvan päätösjaksonsa turvin. Varsinkin erikoistilanteissa joukkue oli vahva.

– Paransimme pelaamista erikoistilanteissa, ja se oli mielestäni avain voittoon. Muutenkin tämä toinen osaottelu oli jo todellinen paikallisderby, jossa tunteet kävivät kuumina jo avausminuuteista lähtien, Kuqi mietti.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen onnitteli rehdisti Inter-luotsia ottelun jälkeen.

– Onnittelut Interille ja Shefkille Veikkausliigapaikasta. Olen todella ylpeä joukkueestamme ja siitä asenteesta jolla pelasimme. Olo on tällä hetkellä törkeän tyhjä ja on vaikea tehdä tarkkaa analyysiä ottelusta. Pieniin asioihin peli lopulta ratkesi. Haluan vielä nähdä Interin toisen maalin videolta, sillä mielestäni tilanne oli paitsio, hän mietti.

Kokenut Laurikainen yllättyi siitä, miten hyvin TPS onnistui Interin lopulta haastamaan.

– Onhan se iso pettymys ettemme Veikkausliigaan nousseet. Olen kuitenkin realisti, ja mielestäni onnistuimme haastamaan Interin todella hyvin. Tällä kertaa se ei kuitenkaan riittänyt, Laurikainen mietti.

Elokuun alussa Interin ruoriin hypännyt Kuqi toivoo olevansa sinimustien peräsimessä myös ensi vuonna.

– Emme ole vielä käyneet virallisia neuvotteluja jatkostani, mutta haluaisin ehdottomasti valmentaa Interiä myös ensi kaudella. Tämä on Suomen parhaita, ellei paras organisaatio, ja haluan olla nostamassa seuran sille tasolle, mille se kuuluu, Kuqi sanoi.

TPS puolestaan sai kauden mittaan talousasiansa kuntoon joukkorahoitusannin turvin. Edellytykset Veikkausliigassa pelaamiseen olisivat olleet hyvät jo tulevalle kaudelle, mutta nyt mustavalkoisilla on edessään kolmas kausi Ykkösen puolella.

– Seuran taloustilanne on parantunut huomattavasti, ja usko hyvään huomiseen on kova. Nykyisen joukkueen runko pelaa riveissämme myös ensi kaudella, joten silloin lähdetään taas taistelemaan noususta, Laurikainen päätti.

Joonas Jussila
Kuva: Juha Paju

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: