furkka_taide

Kulttihyökkääjä Furuholm palaa Interiin​

7.12.2016 - 4:00 Tagit:, , , ,

Interistä kauden 2011 jälkeen Saksaan siirtynyt Timo Furuholm palaa turkulaisseuraan kahden vuoden sopimuksella.

Hallescher FC:ssä Saksan 3. Bundesliigassa päävalmentajan epäsuosioon joutunut Timo Furuholm kävi itsenäisyyspäivän alla Turussa lääkärintarkastuksessa ja allekirjoittamassa Interin kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Furuholm ehti kolmessa vuodessa hankkia Hallescher FC:ssä niin vahvan aseman, että itäsaksalaisseura päästää fanien kulttipelaajana pitämän porilais-turkulaisen takaisin synnyinmaahansa vapain paperin.

– Pääsin neljän kuukauden loukkaantumisen jälkeen juuri kuntoon, kun kausi loppui Saksassa. Kesällä painoinkin hommia varmaan enemmän kuin koskaan. Vaikka olenkin ollut todella hyvässä kunnossa, päävalmentajamme on vain päättänyt, että en pelaa, kertoo Furuholm.

Furuholm ei kuitenkaan halua alkaa julkisesti herjata Hallescher FC:n päävalmentajaa Rico Schmittiä.

– Kun sovimme seuran kanssa lähdöstäni, allekirjoitin paperin, jossa lupaan, että en kerro seuran sisäisiä asioita. Sen voin sanoa, että karismani, luonteeni tai persoonani ei ilmeisesti miellyttänyt. Pelillisillä asioilla ei ollut tässä mitään tekemistä. Varsinaista konfliktia ei ole koskaan ollut välillämme, mutta olen aina kieltäytynyt olemasta muu kuin oikeasti olen.

Furuholmin vaikeudet alkoivat nivusvammasta ja häpyluun tulehduksesta, joiden hoitaminen hoidettiin Hallescherissa ilmeisen huonosti.

Furuholmin viime aikojen pelaamattomuus on ollut joka tapauksessa melkoinen keskustelunaihe Hallescherin fanien keskuudessa, koska hän oli kolmena kautena peräkkäin seuran paras maalintekijä. Fortuna Düsseldorfissa sitä ennen Furuholm pelasi 2. Bundesliigassa yhdeksän peliä.

– Sain seurassa sellaisen aseman, että en ollut pelkkä rivipelaaja. Siihenkin nähden sääli, että loppu seurassa oli tällainen. Ehkä tässä olisi voinut jatkaa Saksassa vielä parisen vuotta, mutta haluan pelata vielä Interissäkin 2-3 huippuvuotta.

– Vaikka olen porilainen alkuaan, aikuistumiseni tapahtui kuitenkin Turussa, joten tämä on kuin kotiinpaluu. Jos jossain olen saanut olla oma itseni, niin se on aina ollut nimenomaan Interissä.

Furuholm on ollut Njazi Kuqin kanssa aiemmin yhtä aikaa jo A-maajoukkueessa, joten hän tietää, millainen hyökkääjäpari hänelle on tarjolla turkulaisseurassa.

– Olen muuttunut pelaajana matkan varrella. Interissä aikoinaan pystyin paljon vain kyttäämään ja jahtaamaan maaleja, mutta Hallescher ei ole mikään hallitseva joukkue sarjassaan. Olenkin kehittynyt paljon esimerkiksi pallon suojaamisessa ja haltuun ottamisessa.

– Jos minulle on kaavailtu roolia kymppipaikalla tai muualla, olen siihen valmis. Päävalmentaja Shefki Kuqin valintojen kanssa tulen elämään.

Furuholm myös kiistää sen, että hänen paluunsa liittyisi jotenkin Job Dragtsman vetäytymiseen seurasta.

– Ei olisi mikään ongelma minulle, jos Job olisi edelleen Interin päävalmentaja. Jalkapallo on kovaa bisnestä, jossa välillä läikkyy, mutta olen oppinut tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Meillä oli erimielisyyksiäkin, mutta ne olivat vain murto-osa työsuhteestamme. Olen kehunutkin Jobia. Hän teki paljon myös oikein, korostaa Furuholm, joka voitti Interissä Dragstman alaisuudessa SM-kultaa ja kaksi SM-hopeaa sekä Suomen cupin.

Jari Welling

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: