KAUKO HÄMÄLÄINEN URONEN

Kauko taistelee peliajasta viimeiseen asti​

4.9.2016 - 4:00 Tagit:, , , , , , , ,

Joni Kauko on A-maajoukkueen tämän hetken turkulaispelaajista ainoa, joka ei pelannut keskiviikkona Saksa-ottelussa. Kauko kuitenkin uskoo, että hänellä olisi paljon annettavaa joukkueelle huomisessa Kosovo-pelissä.

”Huuhkajien” viisi turkulaispelaajaa nauttivat täysin siemauksin, kun he pääsivät lauantaina Aurajoen maisemiin valmistautumaan huomiseen MM-karsintaotteluun Kosovoa vastaan.

– ”Luke” (Lukas Hradecky) on ollut happamalla päällä, mutta nyt kun hänkin pääsi vihdoin kotikaupunkiinsa, hymy on alkanut irrota Lukeltakin, naureskeli TPS-kasvatti Jere Uronen.

Uronen, Kasper Hämäläinen ja Joni Kauko olivat lauantaina lehdistön edessä, ja tänään on Lukas Hradeckyn sekä Niklas Moisanderin vuoro.

Kauko on viisikosta ainoa, joka ei saanut keskiviikkoiltana Saksaa vastaan peliaikaa, mutta tanskalaiseura Randersin Kauko ei ole silti heittänyt pyyhettä kehään.

– On tietysti selvä, että aina haluaisi päästä pelaamaan, mutta olen osa tätä joukkuetta ja maajoukkueessa ollessa oma tilanne täytyy laittaa aina vähän taka-alalle. Olen varma, että minulla olisi annettavaa joukkueelle, huomautti Kauko.

Joka tapauksessa Randersissa Kauko on pelannut isoja minuutteja, ja tanskalaisseura on pelannut hyvin.

– Olen ollut nyt avauksessa Randersissa viidessä viime pelissä. Olen pelannut 4–4–2-systeemissä keskikentän keskellä. Tanskan liigassa on hyvä taso.

Myös Uronen pelaa Belgian liigassa Genkissä koko ajan, ja Saksaakin vastaan hän oli Suomen avauksessa.

– Saksa-pelistä jäi kaikesta huolimatta hyvät fiilikset. Saimme tällä ryhmityksellä kovan pelin alle ennen Kosovo-ottelua. Tappiokin on jo unohdettu, ja menemme täyttä hyöryä maantaita kohti, sanoi Uronen.

– En ole ikinä ennen pelannut maaottelua Veritaksella. Siitä on melkein viisi vuotta, kun olen siellä ylipäänsä viimeksi pelannut. Viro-ottelun missasin aivotärähdyksen takia ja alle 21-vuotiaiden Ruotsi-peli siirrettiin Valkeakoskelle myrskyn takia. Slovenia-pelin aikaan minulla oli puolestani polvivamma, kelasi Uronen.

Kosovo on monella tapaa erityinen vastustaja, mutta Uronen näkee tulevan pelin vain yhtenä osana tulevaa MM–karsintaa.

– Haluamme aloittaa MM-karsinnat kolmella pisteellä huolimatta siitä, kuka on vastassa. Se on ainoa asia, mikä merkitsee. Emme keskity jalkapallon ulkopuolisiin juttuihin, vaikka tiedämme, että ottelu on kosovolaisille iso juttu.

Vasempana laitapakkina Uronen joutuu osallistumaan tietysti aktiivisesti sekä puolustus- että hyökkäyspeliin.

– Roolini on ihan kulmalipulta kulmalipulle -hommaa. Kun ei ole laituria tukena, kilometrejä kertyy. Välillä pitää miettiä tarkkaan, milloin on aika mennä ja milloin on aika jäädä.

Hans Backen aikakaudella Suomi on toistaiseksi onnistunut tekemään vain yhden maalin, joten hyökkäyspäässä pelaava Kasper Hämäläinen kantaa isoa vastuuta siitä, että maalinteossa vihdoin saataisiin hanat auki.

– Maaliero 1–16 kuulostaa tietysti aika rajulta, mutta täytyy myös miettiä, mitä matseja meillä on ollut ja mitä niistä matseista on haettu. Nyt kun MM-karsinnat alkavat, meidän on saatava vihdoin maalejakin. Hallittuun hyökkäyspeliin pitää satsata ja saada tilanteita aikaan, arvioi Hämäläinen.

– Saksa-ottelu meni aika odotetusti. Toisella puoliajalla alkoi väkisin aueta aukkoja. Harmi, että emme saaneet omaa kuparistamme rikki. Olisin tietysti halunnut pelata toisenkin puoliajan, mutta joka tapauksessa ne olivat tervetulleita minuutteja, kun Legiassa ei ole nyt paljon peliaikaa tullut, mietti Hämäläinen.

– Kosovoa vastaan tulee varmasti paljon kaksinkamppailuja, sillä he taistelevat takuuvarmasti joka pallosta. Kosovolla on kova flow päällä.

Jari Welling
Kuva: Ari-Matti Ruuska

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: