LKS 20171108 Niklas Moisander jalkapallomaajoukkueen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 8. marraskuuta 2017. Suomi kohtaa huomenna torstaina Viron harjoitusmaaottelussa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Kapteeni astuu sivuun – Moisanderin maajoukkuepeleille päätös

20.11.2017 - 15:55 Tagit:, , ,

Suomen jalkapallomaajoukkuetta pitkään myös kapteenina palvellut Niklas Moisander päättää maajoukkueuransa. Vuonna 2008 ensimmäisen A-maaottelunsa pelannut 32-vuotias puolustaja ilmoitti päätöksestään maanantaina Palloliiton sivuilla.

Moisander pelasi kaikkiaan 62 A-maaottelua ja viimeisteli niissä kaksi maalia. Debyytti näki päivänvalon toukokuun lopulla 2008 vierasottelussa Turkkia vastaan, ja viimeiseksi Huuhkaja-esiintymiseksi jäi 9. marraskuuta Helsingissä pelatun Viro-ottelun avauspuoliaika.

Päätös ei Moisanderin mukaan ollut helppo, mutta se oli kehittynyt “takaraivossa varmaan vuoden verran”.

– Siinä on monta tekijää, mutta päällimmäisenä on se, että minulla on ollut muutama pidempi loukkaantuminen 2–3 viime vuoden aikana. Maajoukkuereissut ovat aika vaativia, ja tuntuu, että keho ei enää palaudu täysin niistä. Toinen on se, että haluan viettää enemmän aikaa perheen kanssa, Moisander kertoo.

– Uskon, että nyt on oikea hetki, vaikka tämä onkin osittain surullinen juttu.

Moisander ehti jahdata suomifutiksen ikuista unelmaa eli arvoturnauspaikkaa viidessä karsinnassa, mutta haaveeksi jäi.

– Kun nuorena nousin maajoukkueeseen, ajattelin että totta kai minun aikanani mennään kisoihin. Mutta yksi tämän elämän juttuja on, että aika menee eteenpäin, Moisander filosofoi.

– Mutta uskon ja toivon, että arvokisoihin mennään ja mahdollisimman nopeasti.

Moisander ei myöskään sulje pois mahdollisuutta, että peliuran jälkeen hän palaa auttamaan maajoukkuetta muissa tehtävissä.

“Kyllähän se pienenä yllätyksenä tuli”

Maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva myöntää yllättyneensä luottomiehen ratkaisusta.

– Kyllähän se pienenä yllätyksenä tuli, mutta juteltuamme ymmärrän syyt hyvin, Kanerva toteaa Palloliiton sivuilla.

– Hän on tehnyt ison päivätyön suomalaisen jalkapallon eteen, täyttänyt aina paikkansa ja ollut johtaja isolla J:llä – kapteeni, joka todella on johtanut joukkuetta. Kaksi kertaa valinta vuoden pelaajaksi Suomessa, Eredivisien mestaruus… isoja asioita.

STT–JANNE LEHIKOINEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: