Palloliiton liittohallituksen kokous

”Kaikki putket päättyvät aina joskus”

24.3.2016 - 19:21 Tagit:,

Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja odottaa muiden jalkapallofanien tavoin innolla ensi viikolla alkavaa kotimaan pääsarjojen kautta. Viime kausi jätti hyvän maun, ja Alaja odottaa tästäkin kaudesta hienoa.

– Viime vuonna oli kaikkien aikojen parhaat pääsarjat, ja tänä vuonna tahti vain parantukoon, hän intoilee.

Viime kaudella Alaja sai todistaa kasvattajaseuransa HJK:n pitkän mestaruusputken katkeamista, kun SJK syrjäytti sen valtaistuimelta. Olisiko liigasta siis saumoja saada kilpailullisesti tasapainoinen sarja, pysyvästi?

– Kaikki putket päättyvät aina joskus. HJK on edelleen vahva, mutta kuten SJK ja (hopeamitalisti) RoPS jo osoittivat, kilpailua on tulossa lisää ja kovenee koko ajan.

Syksyllä mestaruustaiston ohella porisi kitkerähkö soppa liigan ja liiton välillä. Osapuolet neuvottelivat pääsarjan järjestämissopimuksesta, ja sopuun pääsyä viivästytti riita tv-oikeuksista. Lopulta nimet saatiin sopimukseen.

– Tehtiin viiden vuoden mittainen sopimus liigaseurojen kanssa. Sopimus, joka antaa seuroille totaalisen mahdollisuuden tehdä itsenäisesti tv- ja muita markkinointisopimuksia oman toimintansa kehittämiseksi ja rahoittamiseksi.

– Olemme erittäin ylpeitä tästä sopimuksesta. Olemme sitoutuneet tiiviiseen yhdessä tekemiseen liigaseurojen kanssa.

Palloliitto puolestaan järjestelee hanketta ”mediakeskuksestaan”.

– Liitto pyrkii omin toimin, itse otteluita tuottamalla, saamaan medianäkyvyyttä Ykköselle, Kakkoselle, Naisten Liigalle, Futsalille ja niin edelleen.

TS-STT

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: