LKS 20180119 Päävalmentaja Anna Signeul jalkapallon naisten A-maajoukkueen harjoituksissa Espoossa 19. tammikuuta 2018. Suomi kohtaa Israelin MM-karsintaottelussa Israelissa maanantaina 22. tammikuuta.
 LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Jalkapallonaisille pettymys Israelissa – tuomarivirhe vei väärän suomalaisen suihkuun

22.1.2018 - 20:51 Tagit:,

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue jäi Israelin kanssa 0–0-tasapeliin MM-karsintaottelussa Israelissa. Suomi pelasi päälle 70 minuuttia vajaalla joukkueella, sillä Anna Westerlund sai punaisen kortin 17. minuutilla.

Westerlundin ulosajo tuli rikkeestä Israelin hyökkääjä Danielle Schulmannia kohtaan. Omituista oli kuitenkin se, että Schulmannin kaatoi Natalia Kuikka. Saksalaiserotuomari Karoline Wacker erehtyi ja ajoi kentältä Westerlundin, joka juoksi muutamia metrejä tilanteesta sivussa.

Itse tilanne ei suomalaisten mielestä ollut edes ulosajon arvoinen. Kuikka tyrkkäsi kädellään Schulmannia, ja tämä vaipui saman tien kentän pintaan.

– Minun näkövinkkelistäni se ei edes ollut punainen. Ja sitten erotuomari kyseli meiltä, että kuka rikkoi. Uskomatonta, että tämän tason peleissä on tuollaista tuomarointia, Suomen kapteeni, maalivahti Tinja-Riikka Korpela äimisteli puhelimitse Ramat Ganista.

Alivoimasta huolimatta Suomella oli ottelussa enemmän laukauksia. Tasapeliin kuitenkin jäätiin, ja Suomella on kolmesta ottelustaan seitsemän pistettä. Israelille piste oli ensimmäinen karsinnoissa neljän tappion jälkeen. Suomi voitti Israelin Helsingissä marraskuussa 4–0, avattuaan karsinnat lokakuussa 1–0-kotivoitolla Serbiasta.

– Punainen tuli epäonnekkaasti. Ja kymmenellä pelaaminen on aina vaikeaa. Mutta energiaa puuttui, pelasimme hitaasti. Emme saaneet luotua sataprosenttisia paikkoja. Kaikki sujui aiemmissa peleissä, mutta ei tänään, päävalmentaja Anna Signeul totesi.

– Töitä tehtiin, kaikkemme annettiin. Mutta ei vain päästy (ratkaisu)paikoille, kapteeni Korpela summasi.

7STT

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: