LKS 20170901 Eero Markkanen (vas.) ja Tim Sparv Suomen jalkapallon A-maajoukkueen harjoituksissa Ratinan stadionilla Tampereella 1. syyskuuta 2017. Suomi kohtaa Islannin Tampereella lauantaina. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Jalkapallomaaottelu Kroatia–Suomen pelipaikka yhä auki

25.9.2017 - 15:54 Tagit:, ,

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue elää lähipäivät jännityksessä, missä se pelaa ensi viikon perjantaina MM-karsintojen vierasottelunsa Kroatiaa vastaan.

Kroatia on halukas siirtämään I-lohkon kotiottelunsa alkuperäisestä pelipaikasta Osijekista Rijekaan. Maan liitto on perustellut aikeitaan Osijekin kentän huonolla kunnolla.

Kroatia ehti viime viikon lopussa jo julkisesti ilmoittaa, että ottelu pelataan Rijekassa. Siitä ei kuitenkaan ole minkäänlaista varmuutta.

– Teimme vastineen Kroatialle. Haluamme, että puolueeton edustaja tarkistaa Osijekin kentän kunnon, Palloliiton maajoukkuepäällikkö Lennart Wangel kertoo.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan tarkkailijan on määrä käydä arvioimassa kenttäolot Osijekissa huomenna. Tarkkaa takarajaa ei ole, milloin pelipaikka ratkeaa.

– Olemme vielä toiveikkaita, että ottelu pelataan Osijekissa, Wangel lisää.

Kroatian puolelta pelipaikkakunnalla pallottelu voi olla osittain taktiikkaa, joka oikeuttaa kaikkien keinojen käytön.

I-lohkoa tasapistein Islannin kanssa johtava Kroatia hakee kotivoittoa, jotta paikka ensi vuoden MM-lopputurnaukseen Venäjälle varmistuisi.

Suomi on voittanut kahdessa edellisessä karsintapelissään Islannin ja Kosovon, molemmat 1–0. Suomi päättää karsintansa Turkkia vastaan.

STT–REIMA RAUTIAINEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: