33848311

Jalkapalloliigassa on vain kaksi mestarisuosikkia

31.3.2016 - 17:18 Tagit:, , , , ,

Mestarisuosikit SJK ja HJK aloittavat kautensa miesten jalkapalloliigassa täysin vastakkaisista lähtötilanteista.

Viime kausi oli SJK:lle napakymppi, sillä se voitti seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden. HJK:n pukukopissa maailma sen sijaan näytti synkältä, sillä helsinkiläisjoukkue jäi kolmanneksi.

Nyt HJK haluaa palata kotimaiseksi jalkapallomahdiksi, kun kausi alkaa lauantaina.

– Hommia on tehty talven aikana hyvällä sykkeellä. Keskityn lähinnä omaan tekemiseemme. Kun se on tarpeeksi hyvää, muut tulevat perästä, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo uskoo.

Myös SJK:n päävalmentaja Simo Valakari huokuu itseluottamusta. Valakarin mukaan mestaruuden puolustaminen ei tuo lisäpaineita.

– Päinvastoin. Mestaruus toi rauhallisuuden ja oli helpotus. Haluamme voittaa lisää, Valakari sanoo.

Valakarin ja Lehkosuon itseluottamusta on helppo ymmärtää, sillä HJK ja SJK ovat liigan selvät voittajasuosikit.

HJK odottaa Medolta paljon

Moni asia meni HJK:lta viime kaudella pieleen. Loukkaantumiset kurittivat joukkuetta, ja osa ulkomaalaishankinnoista epäonnistui. Pelaaminen toimi vain hetkittäin.

Talven aikana pelaajia on HJK:ssa tullut ja mennyt. Joukkueessa on paljon ulkomaalaispelaajia, nimekkäitä paluumuuttajia ja liigavauhtiin totuttelevia nuoria. Kokenut laitapuolustaja Sebastian Sorsa nostaa yhden nimen esille.

– Olen erittäin iloinen, että Medo on tullut takaisin. Hän on mieletön persoona ja loistava pelaaja, Sorsa kehuu.

Sierra Leonen ja Suomen kansalainen Mohamed “Medo” Kamara pelasi HJK:ssa 2007–2010, ja maaliskuussa HJK uutisoi hänen paluustaan.

HJK:n talvihankinnoista Medon lisäksi muun muassa Anthony Annanin taidot ovat tiedossa, mutta esimerkiksi hyökkäyksessä on isoja kysymysmerkkejä. Mikael Forssell pelaa uransa päätöskilometrejä, ja kolumbialaisen Alfredo Morelosin sekä ghanalaisen Richard Gadzen sopeutuminen liigaan on arvoitus.

– Morelos on vasta alkanut pelata miesten pelejä. Kyseessä on monipuolinen pelaaja, Lehkosuo sanoo 19-vuotiaasta kolumbialaisesta.

valakari ja riski

SJK ahkera siirtomarkkinoilla

Myös SJK:n toimistolla on riittänyt kiirettä. Seinäjoen talvihankinnoista esimerkiksi Alexei Eremenko junior, Jarkko Hurme, Abdoulaye Meite ja viime kaudella lainalla pelannut Roope Riski ovat nimimiehiä.

Into siirtomarkkinoilla on ollut niin suurta, että julkisuudessa on puhuttu mestarisuosikkien välisestä kilpavarustelusta. Simo Valakari vierastaa termiä.

– Olemme hankkineet pelaajia, joita tarvitsemme. Emme pysty kontrolloimaan muiden tekemisiä. Tuskin kumpikaan joukkue on ajatellut, että kyseessä on kilpavarustelu, Valakari sanoo.

Samalla hän painottaa, että vastustajien tekemisiä täytyy seurata.

– Olisi tyhmyyttä, jos ummistaisimme vastustajilta silmämme.

HJK ja SJK nousevat esille myös jalkapalloliigan seurakyselyssä. Seitsemän liigavalmentajaa ennustaa HJK:n ja neljä SJK:n voittavan mestaruuden. Turkulaiselle Interille irtoaa kyselyssä yksi merkintä kultasarakkeeseen, muut jäivät nollille.

STT–TAPIO KESKITALO

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: