LKS 20171108 Macedonia's forward Goran Pandev (L) fights for the ball with Italy's defender Leonardo Bonucci during the FIFA World Cup 2018 qualification football match between Italy and Macedonia on October 6, 2017 at the 'Grande Torino Stadium' in Turin. LEHTIKUVA / AFP PHOTO  Marco Bertorello

Italian tähtitoppari: “MM-kisojen missaaminen ei ole vaihtoehto”

8.11.2017 - 21:11 Tagit:, , ,

Jalkapallon miesten MM-karsinnat huipentuvat ensi keskiviikkoon mennessä, kun viimeinenkin 32 lopputurnausjoukkueesta saadaan selville 32 kuukautta koko globaalin karsintarumban alkamisen jälkeen. Euroopan viimeistä neljää paikkaa auringossa hakee kahdeksan joukkuetta, tämän viikon torstaista ensi viikon tiistaihin.

Euroopan jatkokarsinnoista ennakkoon herkullisin on perjantaina Solnassa ja maanantaina Milanossa yhteen ottavien Ruotsin ja Italian taisto.

Nelinkertainen maailmanmestari Italia on ollut poissa MM-lopputurnauksesta vain kahdesti: historian ensimmäiseen turnaukseen 1930 se ei matkannut ja karsiutui sitten vuoden 1958 koitoksesta. Nyt Italia on ainoa maailmanmestari, joka ei ole vielä ottanut paikkaa Venäjällä ensi kesänä pelattavaan lopputurnaukseen.

– Ottelut Ruotsia vastaan ovat erittäin vaikeita. Mutta me olemme Italia, ja MM-kisojen missaaminen ei ole vaihtoehto, toppari Leonardo Bonucci sanoo kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan sivuilla.

– Tiedämme, että vaikeina aikoina me italialaiset saamme aina irti sen ylimääräisen millimetrin joka vie meidät kisoihin.

Jatkokarsinnan spesialistit

Pyry Soirin tasoitusmaalilla kärki- ja kisapaikan Suomen karsintalohkossa Islannille menettänyt Kroatia on suosikki Kreikkaa vastaan, vaikka Kreikalla onkin takanaan kaksi peräkkäistä pääsyä MM-lopputurnaukseen jatkokarsinnan kautta. Samalla on toki muistettava, että Kroatia on päässyt jatkokarsinnasta arvokisoihin jokaisella neljällä aiemmalla kerrallaan.

Irlanti on sekin melkoinen spesialisti, sillä se on arvoturnausjatkokarsinnassa nyt jo kahdeksannen kerran. Yli vuoden ajan tappiotta pelannut Tanska ei ole kuitenkaan hävinnyt Irlannille sitten vuoden 1979.

– Tanska on suosikki, Irlannin luotsi Martin O’Neill sysää paineita vastustajalle.

Karsinnassa yhdeksän ensimmäistä peliään voittanut, mutta päätöskierroksella Portugalille hävinnyt ja jatkokarsintaan joutunut Sveitsi lähtee musertamaan Pohjois-Irlannin unelmaa. Pohjois-Irlanti on viimeksi nähty MM-lopputurnauksessa 1986, Sveitsi puolestaan hakee jo neljättä peräkkäistä lopputurnauspaikkaansa.

– Olemme vahvimmillamme altavastaajana, Pohjois-Irlannin hyökkääjä Jamie Ward sanoo.

Euroopan alueen jatkokarsinta vuoden 2018 miesten MM-lopputurnaukseen (otteluparien voittajat turnaukseen)

Pohjois-Irlanti–Sveitsi
1. ottelu: 9. 11. Belfast
2. ottelu: 12. 11. Basel

Kroatia–Kreikka
1. ottelu: 9. 11. Zagreb
2. ottelu: 12. 11. Pireus

Ruotsi–Italia
1. ottelu: 10. 11. Solna
2. ottelu: 13. 11. Milano

Tanska–Irlanti
1. ottelu: 11. 11. Kööpenhamina
2. ottelu: 14. 11. Dublin

Euroopasta jo lopputurnaukseen paikkansa varmistaneet maat (10):
Venäjä (kisaisäntä), Ranska, Portugali, Saksa, Serbia, Puola, Englanti, Espanja, Belgia, Islanti

Muut lopputurnaukseen jo paikkansa varmistaneet maat:

Aasia (4): Iran, Japani, Etelä-Korea, Saudi-Arabia – 0,5 paikkaa vielä jaossa (jatkokarsinta Keski- ja Pohjois-Amerikan kanssa yhdestä kisapaikasta)

Afrikka (2): Egypti, Nigeria – 3 paikkaa vielä jaossa

Etelä-Amerikka (4): Argentiina, Brasilia, Kolumbia, Uruguay – 0,5 paikkaa vielä jaossa (jatkokarsinta Oseanian kanssa yhdestä kisapaikasta)

Keski- ja Pohjois-Amerikka (3): Costa Rica, Meksiko, Panama – 0,5 paikkaa vielä jaossa (jatkokarsinta Aasian kanssa yhdestä kisapaikasta)

Oseania (0): ei kisoihin päässeitä – 0,5 paikkaa vielä jaossa (jatkokarsinta Etelä-Amerikan kanssa yhdestä kisapaikasta)

STT-AFP

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: