LKS 20161006 - Alfred Finnbogason (C) of Iceland celebrates his equalizing 2-2 goal with Aron Gunnarsson (L) and Vidar Örn Kjartansson during the FIFA World Cup 2018 football qualification match between Iceland and Finland in Reykjavik, Iceland, on October 06, 2016. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Islanti hakee MM-karsintahyvitystä Kroatialta

11.11.2016 - 20:05 Tagit:, , ,

Jalkapallomaailmaa otteillaan piristänyt Islanti hakee lauantaina hyvitystä, kun se kohtaa MM-karsinnoissa vieraissa Kroatian. Joukkueet pelaavat samassa I-lohkossa kuin Ukrainan Odessassa kohtaava Suomi.

Islanti ylsi viime kesänä vastoin kaikkia odotuksia EM-kisojen ensikertalaisena puolivälieriin. Islanti oli tyrkyllä jo MM-Brasiliaan 2014, mutta lopputurnaus jäi haaveeksi, kun Kroatia otti marraskuussa 2013 turnauspaikan oltuaan jatkokarsinnassa parempi yhteismaalein 2–0.

Kroatialle kärsitty MM-karsintatappio oli Islannille kivulias mutta siinä piili uuden nousun siemen. Islanti hurmasi EM-kisoissa ja on aloittanut MM-karsinnat vahvasti. Se on voittanut Suomen ja Turkin ja ylsi Ukrainassa tasapeliin.

Kroatia ja Islanti ovat tasapistein I-lohkon kärjessä.

TS-STT-AFP

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: