inter1

Interin sarja-avaus oli loistokas​

12.4.2017 - 22:33 Tagit:, , , , , , , , ,

Inter–RoPS 6–2

RoPS oli sarja-avauksessa Kupittaalla pelkkä vastaantulija Interille. Erityisesti Interin hyökkääjät ja keskikenttäpelaajat loistivat.

Turun Interin liiga-avaus Kupittaalla ei olisi voinut sujua keskiviikkoiltana juurikaan paremmin. Njazi Kuqi teki kolme maalia eli hattutempun. Mika Mäkitalo ja Timo Furuholm keräsivät tehot 1+2. Sen lisäksi Philip Njoku teki Interille 1–0-maalin ja Guy Gnabouyou oli alustamassa useampaakin osumaa.

Rovaniemen Palloseuralle aiheutti suuria ongelmia myös keskikentän oikealla laidalla pelannut Julien Faubert, joka hakeutui aktiivisesti keskelle ja sai näin vieraiden ryhmityksen suuriin vaikeuksiin.

– Ei valittamista. Tämä ei ollut pelkästään RoPS:n huonoutta, vaan syöttöpelimme toimi myös erittäin hyvin. Onnistuimme oikeaan paikkaan siinä, mitä harjoituksissa olemme hakeneet, sanoi ”Nasse” Kuqi, joka vastasi joukkueensa 3–0-, 4–0- ja 5–0-osumista.

inter2

– Ketsuppipurkki oli heti kiva saada auki. Harjoituskauteni oli varsin rikkonainen. Pelasin vain yhden kokonaisen pelin koko talven aikana, jatkoi Kuqi.

Interin 2–0-maalista vastannut Mäkitalo ihmetteli entisenä RoPS:n pelaajana vieraiden ponnetonta prässipeliä, mutta ”Muksu” malttoi olla tuulematta omaa maaliaan.

– Pakko oli kunnioittaa vanhaa joukkuettaan, kun olin kuitenkin kolme vuotta siellä.

– Liikutimme palloa erittäin hyvin ja käytimme RoPS:n jättämää tilaa hyvin hyväksemme. Pystyimme pelaamaan lyhytsyöttöpelillä palloa RoPS:n puolustuslinjan ja keskikentän väliin, analysoi Mäkitalo.

Mäkitalo syötti jopa Kuqin 5–0-osuman yläriman kautta, mikä ei ole ihan jokapäiväistä.

– Vähän harmitti, ettei vetoni mennyt suoraan sisään, mutta onneksi Nasse oli hereillä ja sai samalla knallin päähänsä.

Mäkitalo tuntuikin ehtivän ottelussa joka paikkaan, mutta Furuholmille tuli juoksukilometrejä mittariin vähintään yhtä paljon.

timo furuholm

– Roolituksemme muokkautui nyt hienosti. Nasse on ollut paljon poissa, joten emme ole juurikaan päässeet hiomaan kuvioitamme, mutta eipä näyttänyt haittaavaan. Nasse on ammattimies, kommentoi Furuholm.

– Minulle jäi nyt enemmänkin yleismiehen rooli. Pyörin siellä ja täällä. 12 kilomteriä tuli varmaan mittariin, arveli Furuholm.

Interin alakerta pääsi suhteellisen helpolla, vaikka RoPS tekikin toisella puoliajalla kaksi kavennusmaalia. Vieraiden Timo Stavitskin 5–1-osuma oli kaunis roikku. Robert Taylor iski päätösnumerot 6–2 neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Inter jo hellitti kaasua.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi ei hyppinyt murskavoitosta huolimatta riemusta, mutta aika levolliselta ”Sheriffi” kuitenkin vaikutti.

– Se näkyi pelaajiemme silmistä, että olimme joutuneet odottamaan kauden avausta kauemmin kuin muut. Pelasimme aika hyvin, mutta olen erittäin pettynyt siihen, että RoPS teki kahdella laukauksella kaksi maalia, painotti Kuqi.

– Puolustuslinjamme toimi hyvin. Tarkoitus olikin, että Julien (Faubert) ajaa sisään ja tekee Nikolle (Markkula) tilaa. Se toimi suhteellisen hyvin. Emme ole kuitenkaan voittaneet vielä mitään, vaan tämä oli vasta ensimmäinen liigapelimme. Hyvän alun jälkeen on pitkä maraton edessä, mietti Kuqi.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen ei voinut selitellä, kun kotijoukkueen ylivoima oli niin selkeä.

– Yksi kamalimmista sarjan avauksista, mitä olen nähnyt missään, huokaili Malinen.

njazi kuqi

Jari Welling
Kuvat: Jori Liimatainen

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: