mika ojala

Interin Håkans jo soittanut Aalenin jättävälle Ojalalle​

18.5.2017 - 6:00 Tagit:, , , , ,

Kaksi kautta Saksan 3. Bundesliigassa VfR Aalenissa pelannut Mika Ojala etsii uutta seuraa, ja yksi vahva vaihtoehto on paluu kotiin Turun Interiin.

Mika Ojalalla on lauantaina edessään viimeinen ottelu VfR Aalenissa Saksan 3. Bundesliigan päätöskierroksella Werder Bremenin kakkosjoukkuetta vastaan. Ojala epäilee, että hän ei saa peliaikaa.

Aalen on penkittänyt Ojalaa siitä asti, kun kävi täysin selväksi, että paimiolainen ei seurassa jatka kahden kauden jälkeen.

– Penkittämiseni syy on ollut takuuvarmasti muu kuin jalkapalloon liittyvä. Ne ovat pääasiassa pelanneet, jotka jatkavat seurassa ensi kaudellakin. Treeneissä pärjäämisellä ei ole ollut enää merkitystä, toteaa Aalenista puhelimitse tavoitettu Ojala.

– Tein alkukaudesta heti viisi osumaa ja johdin silloin pitkään seuran maalipörssiä. Kauden ensimmäiset puoli vuotta olivatkin erinomaiset, mutta sitten tuli loukkaantuminen niin sanotusti väärään aikaan, ja sen jälkeen peliaika on ollut kortilla.

– Jos minulle olisi nyt loppukaudesta tarjottu kuitenkin uutta sopimusta, olisinkin sanonut jo kiitos ei. Monille kerrottiin jo puolivälissä kautta, että heidät halutaan pitää, mutta minun kohdallani ei toimittu niin. Seura onkin tehnyt selväksi, etten kuulu heidän tulevaisuuden suunnitelmiinsa.

Ojalan sopimus Aalenin kanssa loppuu virallisesti kesäkuun lopussa, mutta Ojala haluaisi löytää uuden seuran heti kesän alussa siirtoikkunan auetessa.

– Ensin laitetaan kausi pakettiin täällä Saksassa, minkä jälkeen palaan välittömästi Turkuun lomalle. Ainoa yhteydenotto on toistaiseksi tullut Turusta, kun Stefan Håkans soitti.

– Suhtaudun Interiin totta kai isolla rakkaudella. Inter on peliurani tärkein seura. Onkin erittäin hieno asia, että Interistä on oltu jo yhteydessä. Arvostan sitä, että minulle on tehty selväksi, että Inter arvostaa minua edelleen.

– Täytän kuitenkin kesällä 29 vuotta, ja pelaan tällä hetkelläni urani parasta peliä, joten minua kiinnostaa katsoa, miten pitkälle rahkeeni riittävät. Joten katsotaan, mitä tapahtuu.

Ojalan pelaaja-agentti on Tuomas Talvitie. Interin ohella Saksassa jatkaminen saattaisi olla Ojalalle helpoin vaihtoehto.

– Saksassa jatkaminen on ilman muuta yksi konkreettinen vaihtoehto, jos löytyy oikea seura ja rooli.

Saksan jalkapalloliitto vei Aalenilta velka-asioiden takia yhdeksän sarjapistettä, mutta siitä huolimatta seura säilyttää sarjapaikkansa kirkkaasti.

– Seuran veloilla ei ole minun sopimustapauksessani varmaankaan mitään merkitystä. Seura halusi hoitaa velat pois, ja sen seurauksista saimme sitten rangaistuksen. Ilman pisteiden vientiä olisimme olleet nousutaisteluissa mukana.

– Päävalmentajamme kanssa minulla ei ole ollut isompaa riitaa, mutta kyllä sen huomaa, että seuran kahdelta ulkomaalaiselta odotetaan paljon enemmän kuin seuran saksalaispelaajilta. Kun on pelannut vähänkin huonommin, niin sormi on osoittanut aika helposti.

Ojalan mukaan hänen aikansa Aalenissa oli joka tapauksessa opettavainen tarina.

– On ollut hyviä ja on ollut huonoja aikoja. Olen saanut elämääni uutta myös kentän ulkopuolella. Ilman tyttöystävän mukana oloa kaikki olisi ollut tietysti vaikeampaa, kun samanlaisia ystäväsuhteita Saksasta ei ole löytynyt kuin Suomesta.

– Suomessa ei varmaan oikein yleisesti ymmärretä, kuinka iso sarja Saksan 3. Bundesliigakin on. Voittaminen on täällä ihan elämän ja kuoleman juttu. Kaksi tuntia viikonloppuna ratkaisee täysin sen, millainen seuraava viikkosi on. Kaikki kulminoituu peliin.

Mika Ojala

Syntynyt 21.6.1988 Paimiossa.

Lempinimi: Mo.

Pituus ja paino 178cm ja 78kg.

Pelipaikka: Oikea laituri.

Kasvattajaseura: Paimion Haka.

Nykyinen seura: VfR Aalen, jossa Saksan . Bundesliigassa 47 peliä ja kymmenen maalia.

Muut seurat: Inter 2006-2012, Häcken 2013, Inter 2014–15.

Maaottelut: 8 A-maaottelua, 2 B-maaottelua, 17 nuorten ja 28 poikien maaottelua.

Jari Welling

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: