inter2

Interille ensimmäinen kotitappio Henriquen omalla maalilla ​

12.5.2017 - 21:59 Tagit:, , , , , , , , , ,

Viidennen pelinsä ilman tappiota putkeen pelannut Vaasan Palloseura löi Interin Kupittaalla, kun Alan Henrique pisti pallon omaan pussiin.

Inter koki liigassa kauden ensimmäisen kotitappionsa kauden kolmannessa pelissään Kupittaalla, kun Vaasan Palloseura haki pisteet onnekkaalla ensimmäisen puoliajan lopun maalilla.

VPS:n liukas laituri Joonas Vahtera jätti kakkoseksi Interin kompuroineen Kosta Manevin ja ohitti vielä maalivahti Henrik Moisanderin, ennen kuin pallo kimpoili sisään toppari Alain Henriquesta.

– ”Vepsu” pääsi vastahyökkäykseen ja pallo meni Henriquen jalasta etukulmaan, selitti maalivahti Moisander, jota ei takiskusta voi syyttää.

Toisella puoliajalla Vepsulla oli vielä kaksi vähintään yhtä vaarallista lapiajoa. Ensin Andre Clennon karkasi 48. minuutilla, mutta hän ampui taivaan tuuliin avopaikasta ohitettuaan jo maalivahti Moisanderinkin.

Vepsun Steven Morrissey oli puolestaan irti 89. minuutilla Kosta Manevin jälleen kompuroidessa. Moisanderin vastaantulo kuitenkin auttoi ja Petros Kanakoudis pääsi putsaamaan pallon väljemmille vesille.

– Ensimmäisen puoliajan puolustimme vielä ihan hyvin, eikä Vepsulla ollut käytännössä yhtään laukausta maalia kohti. Toisella puolliajalla, kun jouduimme ottamaan riskejä, niitä läpiajoja vain tuli. Kun kuitenkin pysäytimme ne, niin pysyimme pelissä mukana, mutta maalejakin pitää tehdä, jos haluaa pisteitä, mietti Moisander.

– Prässimme ei kuitenkaan toiminut ensimmäisellä puoliajalla hyvin ja yritimme prässätä paremmin toisella puoliajalla. Tiesimme toki, että välillä voi tulla tuollaisia läpiajoja, jos otamme tietoisesti riskiä, jatkoi Moisander.

furkka

Interin ehdottomasti paras maalipaikka oli Timo Furuholmilla, mutta jälleen pienen eläimen tavoin töitä tehnyt ”Furu” ampui 66. minuutilla voimalla tolppaan.

Vaikka Interillä oli muitakin paikkoja, niin Vepsu oli kuitenkin astetta vaarallisempi, kun nopeat jamaikalaiskärjet Clennon ja Morrissey pitivät yhdessä liukkaan Vahteran kanssa Interin alakertaa koko ajan varpaillaan.

– Vepsulla on selkeä pelityyli, joten siinä pitää prässätä koko ajan oikein, mutta nyt se ei koko pelin toiminut, pohti Moisander.

Interin kärkimiehet Furuholm ja Njazi Kuqi eivät päässeet uhittelemaan Vepsun maalivahtia Marko Meeritsiä kovinkaan monta kertaa, koska vieraiden alakerta Timi Lahden johdolla pelasi eleettömän varmasti.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi yritti vaihtaa joukkueensa vaihdetta vaihdoilla ja nostamalla Ari Nymanin topparin paikalta keskikentälle, mutta toppariksi siirtynyt Kosta Manev oli sen verran pihalla koko ajan, että Vepsun toinen maali tuntui olevan välillä vain ajan kysymys.

– Vepsun vastahyökkäyksessä, josta maali tuli, olisi varmaan pitänyt vain rikkoa. Takaisku tuli juuri sellaisesta tilanteesta, joita oli käyty tarkasti etukäteen läpi, puhalteli Nyman.

– Ensimmäisen puoliajan jälkeen pelin olisikin pitänyt olla 0–0. Emme pelanneet muutenkaan kokonaisuudessaan hyvin, mutta tämä peli olisi ollut ihan meidän hoidettavissa, jatkoi Nyman.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi heitteli tappion jälkeen puvuntakkiaan, mutta ”Sheriffi” rauhottui lehdistötilaisuuteen mennessä kiitettävästi.

– Tuntui, että teimme kaiken päinvastoin, mitä olimme sopineet. Maali lähti tilanteesta, jossa meillä oli sivurajaheitto kulmalipun luona. Tämä olikin meiltä ”Henkkaa” (Moisander) lukuun ottamatta aika heikko suoritus, manasi Kuqi.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen saattoi olla levollisen tyytyväinen.

– Teimme maalimme hyvästä vastahyökkäyksestä, jossa Vahtera melkein kuljetti pallon maaliin asti. Taistelimme omassa boksissamme, mutta laitoja emme pystyneet puolustamaan täydellisesti, mutta puolustuksemme kehittyy koko ajan, myhäili Vuorinen.

inter

Inter–VPS 0–1
Maali: 43. Alan Henrique om. 0–1
Yleisöä: 2314.
Erotuomari: Atte Jussila.
Inter: Henrik Moisander; Niko Markkula (v), Alan Henrique, Ari Nyman, Kosta Manev (90. Benjamin Källman); Julien Faubert, Philip Njoku, v (60. Guy Gnabouyou), Mika Mäkitalo, Macoumba Kandji (60. Petros Kanakoudis); Timo Furuholm (v), Njazi Kuqi.
VPS: Marko Meerits (v); Markus Jurgenson, Timi Lahti, Veli Lampi, Jesper Engström; Joonas Vahtera (81. Kim Böling), Aatu Laatikainen (26. Andre Clennon), Jerry Voutilainen, Juho Lähde, Juha Hakola (70. Jonas Levänen); Steven Morrissey (v).

Jari Welling
Kuvat: Timo Jakonen

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: