njazi kuqi

Inter toipui IFK:n shokkialusta​

21.4.2017 - 21:32 Tagit:, , , , , , ,

Hallitseva Suomen mestari IFK Mariehamn iski perjantai-iltana Kupittaalla heti pelin toisella minuutilla johtomaalin, mutta Interin tehotykki Njazi ”Nasse” Kuqi pelasti kauden neljännellä osumallaan joukkueelleen pisteen. Paikkoja Interillä olisi ollut lopulta napata voittokin, mutta IFK:n virolaismaalivahti Andreas Vaikla selvisi lisätakaiskuilta myös onnella.

Njazi Kuqin 1–1-tasoitus syntyi 24. minuutilla miehen sinnikkyyden ansiosta, sillä hänen ensimmäinen yrityksensä kilpistyi vielä IFK:n toppariin Jani Lyyskiin, mutta kimmokepallon Nasse Kuqi iski voimalla verkkoon.

– Pitkään palloon mielestäni hieno haltuunotto. IFK:n maalivahti tuli ulos, ja ensin oli mielessäni nostaa pallo hänen ylitseen, mutta näin IFK:n toppareiden ehtineen jo maaliviivalle, joten siinä oli vain yritettavä ohitse. Toinen mahdollisuus tuli tuurilla, mutta paluupallosta oli helpompi laittaa sisään, ikään kuin vähän silmät kiinni ja vain sinne päin vasurilla, kertasi Kuqi maaliaan.

inter1

Hänellä oli toisella puoliajalla 69. minuutilla Timo Furuholmin esityöstä loistava paikka tehdä Interille voittomaalikin, mutta hän ei osunut tilanteessa kunnolla palloon.

– Pallo vaihtoi suuntaa, ennen kuin se tuli minulle. Yritin sitten vain ohjata, mutta en saanut enää palloon kunnon osumaa, muisteli Kuqi.

IFK:n avausmaalissa 2. minuutilla Aleksei Kangaskolkka pääsi irti, kun Gabriel Petrovic pääsi katkoon. Interistä pallon menetti topparina muuten hyvin pelannut Philip Njoku.

– Jos vastustaja antaa niin sanotusti tuollaisen lahjan, niin totta kai se pitää käyttää hyväksi. Harmi vain, että nopean johtomaalimme jälkeen passivoiduimme vähän liikaa, totesi Kangaskolkka, joka loukkasi ensimmäisen puoliajan lopulla takareitensä ja joutui vaihtoon.

Interin Philip Njoku ei ollut koskaan aiemmin pelannut topparina, mutta alkuvirheen jälkeen hän paransi peliään roimasti.

– En ole tosiaan topparina pelannut, mutta loukkaantumisten takia nyt oli pakko tehdä näin. Toivonkin, että pääsen pian takaisin ylemmäs, sanoi Njoku.

IFK:n avausmaalista Njoku oli tietysti harmissaan.

– Tein siinä ehkä virhevalinnan, mutta olin epäonnekaskin, kuittasi Njoku.

Timo Furuholm puolestaan pelasi keskikentällä ja juoksi taas kilometrejä mittariinsa kiitettävästi.

– Kokonaisuutta ajatellen olimme varmaan lähempänä voittoa. Olimme myös muutenkin vahvempi joukkue. Kuopiossa meillä oli tätäkin enemmän paikkoja, mutta siellä hävisimme, joten pikkunyanssit ratkaisevat kovissa matseissa. Uskoimme kuitenkin koko ajan siihen, että voisimme voittaa ottelun, painotti Furuholm.

källmann

– Yritin auttaa keskikentältä hyökkäyksen takana Nassea ja ”Bennyä” (Benjamin Källman) niin paljon kuin mahdolllista. Kilometrejä tuli paljon, ja piti pelata vähän eri tavalla, mihin olen tottunut, mutta ei se ollut mikään ongelma, jatkoi Furuholm.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi harmitteli joukkueensa huonoa alkua, mutta hän ei lähtenyt syyttelemään Philip Njokua.

– Alussa puolustuksellemme tuli pari pahaa virhettä, mutta IFK:n maalin jälkeen peli tasoittui. Vaikka olimme joutuneet siirtelemään pelaajiamme paikalta toiselle, silti tulimme vahvasti ensimmäisen puoliajan lopussa ja toisella puoliajalla. Meillä oli jopa paikat ratkaista tämä ottelu, kelasi Kuqi.

IFK:n päävalmentaja Peter Lundberg näytti olevan suhteellisen tyytyväinen pistejakoon.

– Tiukka peli, jossa oli vastakkain kaksi aika väsynyttä joukkuetta. Meilllä oli hyvä ensimmäisen puoliajan alku, mutta Inter tuli takaisin peliin. Toisella puoliajalla ei ollut enää sitten kovin monta vaarallista maalipaikkaa, kiteytti ”Lundis” Lundberg.

inter2

Inter–IFK Mariehamn 1–1 (1–1)

Maalit: 2. Aleksei Kangaskolkka (Gabriel Petrovic) 0–1 ja 24. Njazi Kuqi 1–1

Yleisöä: 3072.

Erotuomari: Jari Järvinen.

Inter: Henrik Moisander; Niko Markkula, Philip Njoku, Alan Henrique, Kevin Mombilo; Benjamin Källman, Timo Furuholm, Julien Faubert, Mika Mäkitalo, Guy Gnabouyou (67. Lucas Garcia); Njazi Kuqi.

IFK Mariehamn: Andreas Vaikla; Bobbie Friberg Da Cruz, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Aapo Mäenpää; Brian Span, Philip Sparrdal Mantilla (v), Gabriel Petrovic, Robbin Sellin; Aleksei Kangaskolkka (42. Amani Rezgar), Luckymore Mkosana (67. Robin Sid).

Jari Welling
Kuvat: Jori Liimatainen

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: