inter

Inter jäi jyrän alle saarella

27.6.2017 - 22:47 Tagit:, , , , , , , , , ,

IFK Mariehamn–Inter 5–0

IFK Mariehamn esiintyi hallitsevan mestarin elkein kotikentällään, kun se kukisti viime kierroksilla vahvasti vieraskentillä pelanneen Interin murskaavasti maalein 5–0. Voitollaan saarelaiset parantelivat asemiaan Veikkausliigan kolmantena. Interille ruma tappio tiesi sarjasijoituksen valumista seitsemänneksi.

Inter joutui lähtemään otteluun ilman kolmea tärkeää puolustuspään pelaajaansa, kun ykkösvahti Henrik Moisander ja toppari Niko Markkula ovat loukkaantuneina. Lisäksi hienon alkukauden pelannut brassipuolustaja Alan Henrique kärsi pelikieltoaan.

Kokoonpanon muutokset näkyivät karulla tavalla Interin puolustuslinjassa, sillä IFK iski peräti kolmasti ensimmäisen 26 minuutin aikana.

– Oli vaikea tilanne palata kentälle, sillä koko puolustussysteemimme on mennyt uusiksi viime kauteen nähden. Tänään ei mikään toiminut ja teimme aivan liikaa virheitä ja harhasyöttöjä, kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut 20-vuotias toppari Arttu Hoskonen manasi.

Myös Interin päävalmentaja Shefki Kuqi oli todella pettynyt suojattiensa esitykseen.

– Olemme onnistuneet tällä kaudella tähän saakka puolustuspelissä hyvin, mutta tänään meille sattui musta päivä. IFK sai maalinsa liian helpolla ja aivan liian aikaisin. Tämä matsi pitää nollata nopeasti, Kuqi sanoi.

Hallitseva mestari IFK Mariehamn ratkaisi voiton käytännössä jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, kun se iski pallon kahdesti ohi Inter-vahti Jere Koposen.

Avausmaalin laukoi neljän peliminuutin jälkeen Aleksei Kangaskolkka jatkettuaan Amos Ekhalien puolittaisen hutipuskun oikealla jalallaan vasempaan alanurkkaan.

Vain nelisen minuuttia myöhemmin Brian Span huudatti kotiyleisöä taituroimalla Bobbie Da Cruz Fribergin 40-metrisen syötön verkkoon suoraan ilmasta vasemmalta laidalta.

– Ottelu ei oikeastaan ehtinyt edes kunnolla alkaa, kun tilanne oli jo 2–0. Se ei tietysti antanut kovin hyvää lähtökohtaa, varsinkin kun vastassa oli MIFK kotikentällään. Päästimme maalit helposti, ja ne syntyivät meidän omien virheiden tuloksena, oikeana pakkina täydet minuutit luutinut Ari Nyman kertasi.

24. minuutin kohdalla IFK iski jo kolmannen kerran, kun Kangaskolkka viimeisteli illan toisensa ja kauden yhdeksännen osumansa rangaistuspotkusta. Pallo tuomittiin pilkulle Petros Kanakoudisin kaadettua Robbin Sellinin rangaistusalueen rajalla.

Toisella puoliajalla sama kaava jatkui: Inter piti tehottomasti palloa, ja isännät iskivät nopeasti vastaan. 58. minuutilla IFK:lle tuomittiin toinen rangaistuspotku Nymanin kaadettua Sellinin puolittaisilla painiotteilla.

Koponen kuitenkin torjui Kangaskolkan pilkun, mutta Interin ilo oli lyhytaikainen.

Macoumba Kandjin pallonmenetys rangaistusalueen rajalla osoittautui nimittäin kohtalokkaaksi, sillä Sellin laukoi pallon vasurillaan tolpan kautta verkkoon vain minuuttia myöhemmin.

Isännät iskivät vielä 83. minuutin kohdalla, kun Robin Sid vapautti kauniilla läpisyötöllään Rezgar Amanin maalintekoon. 5–0-osuma oli suomalaishyökkääjälle uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

– Tämä oli meille tärkeä voitto ja hyvä parannus edelliseen matsiin nähden. Hattutemppu oli lähellä, mutta täytyy antaa maalivahdille propsit pilkun torjumisesta, Kangaskolkka kertasi.

Joonas Jussila
Kuva: Theresa Axén

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: