LKS 20161023 FC Interin valmentaja Shefki Kuqi jalkapallon Veikkausliigan ottelussa PK-35 Vantaa - FC Inter Vantaalla 23. lokakuuta 2016. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Inter hävisi ottelun värikkäiden vaiheiden jälkeen

16.7.2017 - 21:50 Tagit:, , , ,

VPS-FC Inter 3-2 (2-1)

VPS ja vierailija Inter tarjosivat värikkään ja tapahtumarikkaan ottelun. Inter kuroi kahden maalin takaa-ajon tasoihin ja sai mahdollisuutensa kolmeen pisteeseen, kun VPS:n Mikko Viitikko sai punaisen kortin. Pisteet jäivät saamatta, sillä Joonas Vahtera teki ottelun voittomaalin juuri ennen täyttä aikaa. Yliajalla Inter sai vielä vaarallisen vapaapotkun, mutta tasoitusta joukkue ei onnistunut tekemään.

Peli alkoi Interin kannalta murheellisesti. Yhdeksän minuutin kohdalla kotijoukkue oli siirtynyt jo kahden maalin johtoon. Molemmat maalit tulivat erikoistilanteista.

-Tämä oli erikoinen peli. Meidän osalta peli alkoi huonosti. Tulimme takaisin peliin, mutta säälittää poikien puolesta, kun pisteitä ei tullut.

-Joku joukkue olisi voinut heittää pyyhkeen kehään kaksi nolla jälkeen, mutta taistelimme tasoihin, sanoi Shefki Kuqi.

Maalien jälkeen VPS hallitsi avausjaksoa ja Inter sai harvoin koskea palloon. Kavennus tulikin yllättäen kahdenkymmenen minuutin jälkeen kulman jälkitilanteesta. Lucas Garcia sai pallon kulmalipun tuntumassa, keskitti tarkasti takatolpalle, josta Alan Henrique puski pallon maaliin. Vaasalaisten pelin hallintaa kuvaa hyvin se, että Interin ainoa pallonhallintaan perustuva hyökkäys tapahtui juuri ennen taukoa.

Toista puoliaikaa oli pelattu vartti, kun Inter tasoitti. Garcia katkaisi hyvällä sijoittumisellaan vaasalaisten pelin avauksen ja syötti Njazi Kuqille, joka sijoitti pallon varmasti maaliin. Inter hallitsi peliä hetken, mutta loppuajan piti palloa kotijoukkue.

-Olimme valmistautuneet otteluun hyvin. Peliin tehty taktiikka lensi ikkunasta ulos kotijoukkueen siirryttyä kahden maalin johtoon. Vaihdoimme välittömästi pelisysteemiä ja puoliajalla lähdimme rohkeasti riskillä hakemaan tasoitusta, jonka myös saimme.

-Meille tarjoutui mahdollisuus ottaa kolmekin pistettä, kun VPS pelasi vajaalla. Ehkä me luulimme, että tämä on helppo juttu, mutta toisin kävi. Pelimme herpaantui hetkeksi ja vaasalaiset tekivät voittomaalin, harmitteli Kuqi.

Timo Rautamo

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: