guy

Inter ei pystynyt yllätykseen Seinäjoella

9.9.2016 - 21:46 Tagit:, , , , , , , , , ,

SJK – Inter 1-0 (1-0)

Turun Inter oli Veikkausliigan ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan tappiolla jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Viime kauden Suomenmestarin tasoista joukkuetta vastaan takaa-ajoasemaan jouduttiin liian aikaisin.

Ottelu oli tärkeä molemmille joukkueille, mutta täysin eri syistä. Jotenkin näytti jo alkuminuuteilla, että SJK osaa käsitellä tärkeyden Interiä paremmin. Lisäksi sellainen tosiasia, että SJK ei ole uudella stadionillaan vielä hävinnyt Veikkausliigan ottelua, oli syytä ottaa huomioon.

– Emme pystyneet tänään sellaiseen joukkuepelaamiseen, jota olemme pari viikkoa harjoitelleet. SJK oli meitä yhtenäisempi joukkue, kiteytti Interin kapteeni Henri Lehtonen pelin kuvion.

PS Kemistä saapunut William ”Bill” Ions vei SJK:n johtoon jo kuuden minuutin kohdalla tarkalla laukauksella, joka olisi ollut hankala torjua kenelle vain.

Inter sai viisi minuuttia myöhemmin ilmaispaikan, josta Erfan Zeneli ja Faith Friday Obilor yrittivät murjoa palloa maaliin, mutta tuloksetta. Hetkistä myöhemmin Guy Gnabouyou loukkaantui ja vaihdettiin Albion Ademiin. Obilor puolestaan jätti kentän kahden varoituksen takia kymmenen minuuttia ennen loppua.

– Jouduimme vaihtamaan liian aikaisin, viittasi Interin päävalmentaja Shefki Kuqi Gnabouyoun loukkaantumiseen.

Interillä oli ottelussa hankaluuksia, se on tunnustettava, vaikka peliä olisi katsonut miten. SJK:n maalissa Mihkel Aksalu seisoskeli toimettomana, kun taas Jukka Lehtovaara Interin maalissa sai olla alinomaa tarkkana.

Ei Inter aivan ilman tilanteita jäänyt, mutta varsinaisiin maalipaikkoihin Inter ei päässyt. Jos yksittäinen hyökkäys pääsi keskiviivan yli, pallo otettiin yksinkertaisesti Interiltä pois ja yleisöllä oli hauskaa.

Jos pelistä haluaa löytää jotakin hyvää tulevaisuutta ajatellen, niin ainakin Inter sai puolustaa. Pelin alussa Inter panosti vahvaan keskikenttään, mutta pelin luonteen takia painopiste siirtyi luonnollisesti puolustukseen. Gnabouyoun loukkaantumisen jälkeen Njazi Kuqi jatkoi yksinäisenä kärkipelaajana.

Toisella puoliajalla Inter pelasi merkittävästi ensimmäistä puoliaikaa paremmin ja varsinkin toisen puoliajan alussa Inter painosti monen yllätykseksi erittäin hyvin. Ensimmäinen kymmenen minuuttia mentiin ilman SJK:n hyökkäyksiä ja toivo jopa Interin tasoituksesta virisi.

Vaikka ote ja ennen kaikkea pallonhallinta oli vahvasti SJK:lla, oli pelissä sellainen erikoisuus, että ottelun kuudesta kulmapotkusta viisi tuomittiin Interille.

Seppo Hautala
Kuva: Heikki Hakanen

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: