LKS 20160802 - Jalkapalloseura HIFK:n uusi pelaajahankinta Mika Väyrynen ja päävalmentaja Antti Muurinen joukkueen harjoituksissa Töölön pallokentällä Helsingissä 2. elokuuta 2016. LEHTIKUVA / VILLE MÄNNIKKÖ

“Iloinen veijari” palaa Suomen kentille

2.8.2016 - 20:31 Tagit:, , ,

Jalkapalloliigan putoamiskamppailuun jämähtänyt Helsingin IFK pyrkii kaikin voimin turvaan ahdinkopaikasta. Viime viikolla Antti Muurisen käskyttäjäkseen palkannut seura tukki maaliaan maanantaina Tomi Maanojalla, ja tiistaina tuli lisää nimekästä vahvistusta. Mika Väyrynen, 34, palaa Suomen kentille.

– (MLS-liigan) Los Angeles Galaxyssa viimeiset pelit loppusyksystä, ja viime kuukaudet olen treenannut HJK:n mukana. Iso kiitos heille siitä. Pidetty kuntoa yllä, jos tulee tällainen mahdollisuus päästä taas pelaamaan, loppukaudeksi sopimuksen tehnyt Väyrynen kertoo.

HIFK:n valmennuksen mukaan kokenut pelimies on kunnossa. Pelikunto ja etenkin -tuntuma yhdeksän kuukauden tauon jälkeen on sitten oma lukunsa.

– Totta kai jaksan treeneissä, mutta pelikunto tulee vain pelaamalla. Olen kuitenkin valmis peleihin ihan saman tien, eri juttu on se kuinka kauan sitten jaksaa. Mutta ihan nollasta en lähde, Väyrynen miettii.

HIFK pelaa sunnuntaina IFK Mariehamnia vastaan. Toiveissa on, että Väyrysen pelilupa olisi siihen mennessä kunnossa.

– Noissa on joskus kulunut liiankin pitkään, mutta yhteys on saatu Galaxyyn ja eiköhän se sieltä tule. Toivotaan, että ennen viikonloppua.

Perheellinen mies jäi Helsinkiin

Komean uran tehneellä Väyrysellä oli vaihtoehtoja muuallekin, mutta HIFK:n tarjous natsasi. Seura halusi pelaajan, ja pelaaja halusi seuraan.

– Perheellinen mies, ja lisää jälkikasvua tulossa, niin joutuu miettimään mikä se paras vaihtoehto on. Tämä oli se paras, jäädä Helsinkiin, ja IFK tarjosi siihen erittäin hyvän vaihtoehdon. Olen fiiliksissä tästä, syksyllä kolmannen pojan isäksi tuleva Väyrynen iloitsee.

Muurisella oli iso rooli päätöksessä.

– Jos valmentaja haluaa sinut joukkueeseen ja luottaa sinuun, se on erittäin iso asia. Kyllä se vaikutti asiaan, Väyrynen myöntää.

– Hän on varmasti yksi kaikkien aikojen taitavimpia pelaajia Suomessa. Hän on terve ja erittäin innostunut, ja sama iloinen veijari kuin aina ennenkin, myhäilee puolestaan Muurinen “täsmähankinnastaan”.

STT–JANNE LEHIKOINEN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: