pic_5_3699322_k2497422_651

Hyyrysen ura sai unelmapäätöksen – ”Olen ällikällä päähän lyöty”

21.10.2017 - 20:03 Tagit:, , ,

TPS:n nousujuhliin Tapiolan urheilupuiston nurmelle päättyi erään seuraikonin ura. Ensi kuussa 40 vuotta täyttävä Mikko Hyyrynen sai TPS-fanien suurimman huomion ja samalla uralleen täydellisen päätöksen.

TPS:ää vuosina 2002–2006 ja jälleen vuodesta 2012 edustanut hyökkääjä oli jo etukäteen ilmoittanut Honka-ottelun olevan hänen uransa viimeinen. Nousun ratkettua kentän vallanneet turkulaisfanit huusivat Hyyrysen nimeä ja nostivat hänet ilmaan.

– Loistava fiilis, ei pysty sanomaan mitään. Vieläkin olen ihan ällikällä päähän lyöty, Hyyrynen sanoi TPS:n juhlinnan lomassa.

Pudottuaan liigasta kauden 2014 jälkeen TPS oli Ykkösessä kaudella 2015 kolmas ja viime kaudella toinen. Joukkueen runko on pysynyt Ykkösen kausina melko samana.

– Ensin tuli se ruskea mitali, viime vuonna harmaa ja nyt kultaa. On menty pienin askelin. Nyt ansaittiin tämä, Hyyrynen totesi.

Nousun avaimeksi hän arvioi tasaisen suorittamisen.

– Suoritettiin varmemmin kuin aiemmilla kausilla. Ei tullut notkahduksia. Viime vuosi oli yhdestä maalista kiinni ja niin oli nytkin, kyllä tämä tasaista on. Tämä on ollut pitkä prosessi.

Hyyrysen mukaan joukkue oli etukäteen asennoitunut siihen, ettei se passivoidu liikaa, vaikka tasapeli riittikin suoraan nousuun.

– Honka painoi aluksi päälle ja me otettiin vastaan. Sitten Honka passivoitui vähän ja päästiin pyörittämään. Oli ryhdikästä toimintaa, ei masennuttu vaikka tuli epäonnistumisia.

STT–ANSSI RULAMO

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: