FBL FIFA CORRUPTION FILES

Hyökkäys on Blatterin tapa puolustautua

29.10.2015 - 10:03 Tagit:, ,

Fifan korruptioskandaalissa marinoitu puheenjohtaja Sepp Blatter vastaa järjestöön kohdistuneeseen kritiikkiin hyökkäyksellä. Hän määritteli torstaina uutistoimisto Tassin haastattelussa 2018 ja 2022 MM-turnausten hakua kritisoineet “huonoiksi häviäjiksi”.

– Teimme Fifan hallituksessa 2010 kaksiosaisen päätöksen myöntää 2018 kisat Venäjälle ja palata 2022 Yhdysvaltoihin, Blatter selvitti kisahaun kiemuroita.

Blatterin mielestä koko kohu johtuu siitä, ettei Yhdysvallat lopulta voittanutkaan 2022 kisoista järjestettyä äänestystä.

– Jos Yhdysvallat olisi saanut kisat, nyt puhuttaisiin vain siitä, miten hienot kisat Venäjällä järjestetäänkään.

Blatterin paljastus 2018 kisojen kabinettisopimuksesta herätti heti tuoreeltaan närää Englannissa. Maan jalkapalloliiton puheenjohtaja Greg Dyje arvioi, että Englannin pitäisi saada Fifalta takaisin 29,1 miljoonaa euroa, jonka se käytti ilmeisen turhaan 2018 kisojen hakuun.

– On varmasti hyvä ajatus selvittää, voisimmeko saada veronmaksajien rahat takaisin.

Blatter jakaa iskuja joka suuntaan

Blatter valotti haastattelussaan myös 2022 kisojen myöntämistä Qatarin järjestettäväksi. Hän syytti Euroopan jalkapalloliiton puheenjohtajaa Michel Platinia ja Ranskan entistä presidenttiä Nicolas Sarkozya 2022 kisoista tehdyn kabinettisopimuksen torpedoinnista.

– Kaikki muuttui sen jälkeen, kun Sarkozy, Platini ja Qatarin prinssi, sheikki Tamim bin Hamad bin Khalifa al Thani tapasivat toisensa lounaalla, Blatter kertoi.

– Sen jälkeen Yhdysvallat menetti neljä Euroopan ääntä ja äänestystulos kääntyi Qatarin eduksi 14–8.

Fifan eettinen komitea määräsi Blatterin ja Platinin hiljattain 90 päivän toimintakieltoon. Blatterin mielestä liiton kriisi johtuu Platinin vallanhimosta.

– Tilanne on nyt mikä on, ja Platini voi syyttää tästä itseään. Hän halusi Fifan puheenjohtajaksi, muttei uskaltanutkaan laittaa itseään peliin, Blatter viittasi viime toukokuussa järjestettyyn puheenjohtajavaaliin.

Blatter voitti vaalissa vielä yhden puheenjohtajakauden, mutta sen jälkeen kriisi on tulehtunut niin, että Fifa järjestää ensi helmikuussa uuden puheenjohtajavaalin.

TS-STT-AFP

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: