LKS 20171009 Rasmus Schuller (L), Juha Pirinen, Joel Pohjanpalo and Kasper Hämäläinen of Finland protest a disallowed goal during the FIFA World Cup 2018 Group I football qualification match between Finland and Turkey in Turku, Finland, on October 9, 2017. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Huuhkajilta huima nousu trillerissä

10.10.2017 - 8:47 Tagit:,

Vauhtia, dramatiikkaa ja ennen kaikkea huikeaa jalkapalloviihdettä. Kaikkea tätä tarjosi Kupittaan myöhäisillan MM-karsintaottelu Suomen ja Turkin välillä.

Suomen sankari oli ottelun aikana tuhlaajapoikana kunnostautunut Joel Pohjanpalo, joka upotti 2–2-tasoituksen viime hetkillä.

Jos perjantain Kroatia-pelissä Suomi jätti hyökkäämisen viimeiselle puolelle tunnille, niin nyt kotijoukkue aloitti sen puolen tunnin kohdalla.

Ottelun alku oli selkeää Turkki-painostusta, mutta Suomi pääsi mukaan Turkin saatua ensimmäisen maalintekotilanteensa. Sen pelasti Sauli Väisänen päättäväisellä liu’ullaan.

Sen jälkeen Suomi löysi hyökkäyspelinsä ja jakson loppu pelattiinkin lähinnä Turkin päädyssä.

Lähimpänä Suomen maali oli viisi minuuttia ennen taukoa, kun Juha Pirisen pitkä rajaheitto oli kimmota oman pelaajan päästä maaliin. Maalivahti Volkan Babacan sai kuitenkin kurotettua pallon kulmaksi.

Avausjaksolla ei nähty yhtään laukausta maalia kohti kummaltakin joukkueelta, mutta kaikki muuttui toisella puoliajalla. Ilman panosta pelanneet joukkueet hakivat kilvan voittoa, mutta Suomi oli ehkä yllättäenkin pallollisesti niskan päällä.

Avausmaali oli kylmä suihku hyvin pelanneen Suomen niskaan. Rasmus Schüller menetti pallon 25 metrissä tilanteessa, jossa sitä ei missään nimessä olisi saanut menettää. Maiden edellisessä kohtaamisessa kahdesti Suomen verkkoon osunut Cenk Tosun kiitti ja laukaisi pallon rangaistusalueen rajalta tolpan juureen.

Joel Pohjanpalolla oli loistava paikka tasoittaa reilua viittä minuuttia myöhemmin. Vahvasti pelannut Robin Lod harhautti taitavasti vasemmassa laidassa Ozan Tufanin ja pääsi antamaan rangaistusalueen sisältä takaviistoon Schüllerille. Tämä jatkoi vielä Pohjanpalolle, joka pääsi tykittämään sydämensä kyllyydestä, mutta veto suuntautui liikaa päin Babacania.

Suomen nostaessa hyökkäystään Turkki sai lukuisia vaarallisia vastahyökkäyksiä. Sitten iski Huuhkajat erikoistilanteesta. Lodin vapaapotku kaarsi koko pelaajanipun yli täysin vapaana olleelle Paulus Arajuurelle, joka jatkoi pallon suoraan ilmasta varmasti maalin perukoille. Toppari viihtyy ilmeisen hyvin Kupittaalla, sillä hän osui myös viime syksynä Kosovon verkkoon.

Pian Pohjanpalolle avautui loistava mahdollisuus viedä Suomi johtoon, mutta läpiajosta veto suuntautui jälleen päin maalivahtia. Seuraavasta tilanteesta hän ei enää epäonnistunut, vaan veti pallon verkkoon.

Suomalaispelaajien ja koko Kupittaan jo juhliessa osumaa avustava erotuomari kuitenkin nosti lippunsa ylös. Protestoinnista huolimatta liputus oli aiheellinen, sillä pallo kimposi verkkoon paitsiossa olleesta Teemu Pukista.

Sitten iski taas Suomen-tappaja Tosun, joka viimeisteli hallitulla laukauksella yhden lukuisista vastahyökkäyksistä. Näytti jälleen kerran siltä, että Huuhkajien kohtalona oli olla hyvä kakkonen.

Mutta vielä kerran Suomi nousi sillasta. Vain pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Rijekan sankari Pyry Soiri nousi vasemmalta ja syötti pallon poikittain alueelle. Paikalla oli jälleen Pohjanpalo, joka ei enää erehtynyt vaan niittasi tasoituksen varmasti verkkoon.

Tasoitus oli ansaittu, sillä Suomi loi lukuisia hyviä paikkoja ja osoitti sellaista pallollista rohkeutta, jota karsinnoissa ei juuri ole nähty. Kupittaan yleisö osoittikin joukkueelle suosiota loppuvihellyksen kaikuessa.

Suomi–Turkki 2–2 (0–0)

Maalit: 57. Cenk Tosun 0–1, 76. Paulus Arajuuri 1–1, 84. Tosun 1–2, 88. Joel Pohjanpalo 2–2

Yleisömäärä: 6 612

Erotuomari: Benoit Bastien (FRA)

Suomi: Lukas Hradecky; Niklas Moisander, Sauli Väisänen, Paulus Arajuuri, Juha Pirinen; Perparim Hetemaj (60. Kasper Hämäläinen), Rasmus Schüller, Thomas Lam (86. Eero Markkanen), Robin Lod; Joel Pohjanpalo, Teemu Pukki (80. Pyry Soiri)

Turkki: Volkan Babacan; Ismail Köybasi, Caglar Söyüncü, Ömer Toprak, Ozan Tufan; Okay Yokuslu (v), Oguzhan Özyakup; Yusuf Yazici (v, 75. Emre Mor), Selcuk Inan (v, 86. Mehmet Topal)), Hakan Calhanoglu; Cenk Tosun

Harri Ahola

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: