lukas hradecky

Hradecky rautaa Runosmäen raitilta​

14.2.2017 - 5:55 Tagit:, , , , , ,

Hradeckyn veljekset Lukas, Tomas ja Matej sekä Joni Kauko, Kaan Kairinen ja Otso Virtanen ovat Runosmäen menestyneitä jalkapallokasvatteja.

Turun Runosmäestä on lähtöisin melkoinen joukko ammattilaisina maailmalla pelaavia jalkapalloilijoita. Heistä kirkkaimmalla tähdellä, Saksan Bundesliigan Eintracht Frankfurtin maalivahdilla Lukas Hradeckyllä, on yksinkertainen selitys Runosmäen magiikkaan.

– Se on se ilma, jota olemme Runosmäessä hengittäneet. Jos on jalkapalloilija, kannattaa muuttaa ehdottomasti Runosmäkeen, vitsailee puhelimitse Frankfurtista tavoitettu Hradecky.

– Runosmäessä pelattiin ainakin minun lapsuuteni aikana koko ajan pihapelejä. Se, että tekee kovasti töitä ammattilaisuran eteen, on kuitenkin täysin riippumatonta kaupunginosasta. On silti hienoa, että niin moni ammattilaispelaaja voi heiluttaa niin sanotusti Runosmäen viiriä. Kiitos siitä menee tietysti myös paikallisille valmentajille, jatkaa Hradecky vakavammalla vastauksella.

Joka tapauksessa Hradeckyn Eintrachtin kausi on ollut loistava siihen nähden, että seura säilytti viime kaudella paikkansa Bundesliigassa vasta karsintojen kautta.

Hradeckyn omasta asemasta joukkueensa ykköstähtenä kertoo se, että hän palasi heti takaisin maalipuiden väliin yhden ottelun pelikieltonsa jälkeen, vaikka paikkaaja Heinz Lindner pelasikin nollapelin Schalkea vastaan.

– Olihan se hassu tilanne itselleni, että uusi vuosi alkoi heti punaisella kortilla. Nyt voi kuitenkin jo nauraa sille, että jalat vain lähtivät alta, kun yritin estää halvan maalin. Onneksi pelikielto oli vain sen yhden ottelun. Omasta mielestänikin paluuni sen jälkeen oli aika vakuuttava. Oli hieno huomata, että luottoa löytyy.

Saksan cupissa Eintracht pudotti neljännesvälierissä Hannoverin jatkosta ja kohtaa seuraavaksi puolivälierissä Bielefeldin.

– Tarkoituksemme on tietysti mennä cupissakin mahdollisimman pitkälle. Arvonnoissa oli meillä hieman rouva Fortunaakin mukana, kun saimme vastaamme ”vain” Bielefeldin. Tappiot silloin tällöin eivät kaadakaan kelkkaamme, vaikka Bundesliigassa Leverkusen oli viime kierroksella meitä parempi.

– Yritämme ratsastaa nyt kahdessa kilpailussa mahdollisimman hyvin samaan aikaan. Materiaalimme riittää siihen varmasti. Helppoja pelejä ei tietysti ole cupissakaan, mutta mahdollisuudet ainakin välieriin asti ovat nyt loistavat.

Einracht on Saksan mittapuussakin iso seura, mutta faneille joukkue ei ole viime vuosina paljon ilonhetkiä pystynyt tarjoamaan, joten tällä hetkellä Frankfurtissa on melkoinen jalkapallohuuma päällä.

– Kannuja on tullut seuralle viimeksi 40-50 vuotta sitten. 2000-luku on ollut seuralle turbulenssia. Onkin hienoa, että pystymme nyt tarjoamaan faneille jotain vastinetta.

Hradeckyn mukaan Eintrachtin parantuneesta ilmeestä suurin kiitos menee päävalmentaja Niko Kovacille.

– Europelit ovat tietysti sekä meidän pelaajien että fanien unelma. Kovac on saanut nyt luotua hyvän systeemin pelaamiseemme rauhassa, kun avainpelaajamme ovat pysyneet ilman loukkaantumisia.

Hradeckyn henkilökohtaiset esiintymiset ovat olleet myös sitä luokkaa, että hänen kohdallaan on alettu puhua jo tarjouksista vieläkin suuremmilta seuroilta.

– Kyse on huhupuheista. En usko, että seura edes päästäisi minua nyt mihinkään. Olemme tässä projektissa yhdessä, ja jatkosopimusta ehkä jo tarjotaan, mutta katsotaan sitten kesällä tilannetta. Minulla on kaikesta huolimatta erittäin hyvä olla täällä Frankfurtissa, enkä ole miettinyt toistaiseksi mitään muuta, vakuuttaa Hradecky, joka saa lauantaina vastaansa Ingolstadtin.

– Ingolstadt on samassa tilanteessa, jossa me olimme viime vuonna, joten he yrittvät raapia hinnalla millä tahansa kaikki mahdolliset pisteet.

Jari Welling

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: