lukas hradecky1

Hradecky nautti vanhempiensa vierailusta​

10.4.2017 - 4:01 Tagit:, , ,

Turun Runosmäen suuri poika Lukas Hradecky oli omien sanojensa mukaan 20 vuoteen ensimmäinen maalivahti, joka ostettiin Tanskan liigasta Saksan Bundesliigaan. Eintracht Frankfurt tekikin loistokaupan.

Eintracht Frankfurtin maalivahdilla Lukas Hradeckyllä oli mukava viikonloppu, sillä hänen vanhempansa Vladimir ”Vlado” Hradecky ja Brigita Hradecky olivat Turusta katsomassa vanhinta poikaansa ja seuraamassa perjantai-illan Bremen-ottelua.

Isä-Vlado käy Saksassa poikansa peleissä vähintään kerran kuukaudessa, mutta äiti-Brigita hieman harvemmin.

– Vanhempien vierailut ovat tuoneet yleensä onneakin, sillä kovin monta tappiopeliä he eivät ole joutuneet täällä katsomaan. Bremen-ottelussakin nousimme 0–2-tappioasemasta 2–2-tasapeliin, sanoi ”Luke” Hradecky lounaalla lauantaina Euroopan keskuspankin vieressä olevassa ravintola Oostenissa.

lukas hradecky2

Luke Hradecky osaa myös arvostaa sitä, että hänen äitinsä Brigita käy Frankfurtissa pitämässä poikamiesboksia hieman järjestyksessä.

– Hoidan aina äidille lentoliput, niin hän siivoaa kämpässäni mielellään, naureskeli Luke.

– Luke on ollut jo niin monta vuotta pois kotoa, että kyllä hän selviää kaikesta, kiitteli Brigita.

– On niitäkin puheluita ollut Turkuun, kun olen kysellyt, kuinka kauan kananmunaa keitetään, heitti Luke.

– Juhlapaitojen silittäminen taitaa olla Lukelle niitä vaikeimpia kotihommia, säesti Brigita.

– No ihan oikeasti, en minä ole mikään sottapytty. Kämppäni on normaali 27-vuotiaan miehen asunto. Kirjoita sinne, että kämppäni on sisustettu kynttilöillä ja kasveilla tanskalaisen arkkitehtuurin mukaisesti, tasoitteli Luke hieman takaisin.

Lukella on aina niin sanotusti pilke silmäkulmassa. Brigitan mukaan humoristinen luonnne on periytynyt isä-Vladolta, jonka suosikkikirjoja on aika odotetusti alkuperäiskielellä Kunnon sotamies Svejk.

Vlado Hradecky puolestaan on aina hoitanut poikiensa sopimusneuvottelut, vaikka varsinainen pelaaja-agentti hän ei olekaan.

– Yritän vain pienentää vahinkoja, vitsaili Vlado.

– Jos Vlado kusettaa minua, perintönä saan kaiken takaisin. Tosin verojen kanssa, kommentoi Luke.

Luke Hradecky on pelannut nyt Eintrachtissa niin hyvin, että hänestä on todennäköisesti jo kysyntää vielä isompiinkin seuroihin.

lukas hradecky3

– Olen tietysti imarreltu, jos niin on. Varmasti kiinostuneita seuroja on, mutta tässä täytyy tarkkaan miettiä, mikä on parasta itselleni. Olen saanut Eintrachissa aika hyvän aseman. Jokin Real Madrid esimerkiksi olisi ehkä liian iso seura tässä vaiheessa uraani, mietti Luke.

– Olen edennyt tähän asti peliurallani maltillisesti tikapuita pitkin ja tehnyt toistaiseksi vain oikeita ratkaisuja. Mitään ei kannatakaan tehdä hätiköidysti.

Eintracht on pelannut vahvan kauden, mutta helmikuusta asti seuralla on ollut tuloksen tekemisen kannalta vaikeampaa.

– Jos olen rehellinen, niin ylipelasimme syksyllä. Ei meidän joukkue oikeasti niin hyvä ole. Silloin meillä olivat tolpat sisään, mutta nyt kevätkaudella ovat olleet tolpat ulos.

– Loppukauden suurin tavoite on Saksan cupissa. Voitin Esbjergin kanssa aikoinani Tanskan cupin, ja olisi hieno tehdä sama Saksassa. Sarjassa europelipaikkakin on vielä ihan realismia, mutta meidän pitää alkaa taas voittaa pelejä. Toisaalta sarjapaikan säilyminenkään ei ole vielä täysin varmaa.

– Ei tämä kausi luojan kiitos ole kuitenkaan ollut sellaista tuskaa kuin viime kausi, jolloin sain pariin kertaan melkeinpä sydänkohtauksen. Oli iso juttu omallekin tulevaisuudelleni, että pidimme lopulta silloin sarjapaikkamme, eikä tarvinnut alkaa miettiä muita vaihtoehtoja.

Lukas Hradecky Eintrachtissa:

– 62 Bundesliigapeliä kausina 2015-17.

– Tällä kaudella 27 ottelua, kymmenen nollapeliä ja 2343 peliminuuttia.

– Tällä kaudella 29 päästettyä maalia, kaksi keltaista korttia ja yksi punainen.

– Teki elokuun alussa 2015 Eintrachtin kanssa kolmen vuoden sopimuksen.

– Aikaisemmat seurat: TPS, Esbjerg, Bröndby.

Teksti ja kuvat: Jari Welling

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: