LKS 20171028  HJK:ssa pelaava japanilainen Atomu Tanaka juhli Veikkausliigan viimeisen kierroksen ottelussa HJK vs RoPS Helsingissä 28. lokakuuta 2017. HJK oli varmistanut Suomen mestaruuden jo monta kierrosta ennen tätä ottelua. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

HJK tuuletti tuplaa, RoPS jälleen jättiläisen kaatoa

28.10.2017 - 18:03 Tagit:,

Seurahistoriansa 28. Suomen mestaruuden napannut Helsingin Jalkapalloklubi päätti sarjakautensa tappioon, kun RoPS löi sen 3–2. Myös Suomen cupin vieneen Klubin paidassa ainakin toistaiseksi viimeisen ottelunsa pelasi tekniikkataituri Atomu Tanaka, jota fanit kiittelivät japaniksi arigato -huudoin.

– Nyt juhlitaan hetki, mutta tiedossa on, että pelaajarunkomme säilyy aika hyvin, HJK:n hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen paljasti.

HJK:n mestaruusmarssi hakee vertaistaan. Se nappasi kullan 20 pisteen erolla KuPSiin ja Ilvekseen, häviten vieraskentällä vain VPS:lle ja peräti kahdesti kotonaan, mutta ainoastaan RoPSille.

Seitsemänneksi taulukossa päätyneet rovaniemeläiset yllättivät Klubin Helsingissä elokuun puolivälissä Emeka Ezen osumalla, nyt Sakari Tukiaisen kaksi maalia ratkaisivat voittajan.

– Olen älyttömän onnellinen HJK:n mestaruudesta. Heidän pitää olla ylivoimaisia, ja tänä vuonna he olivat sitä, RoPSin jättävä valmentaja Juha Malinen hehkutti.

– HJK on keihäänkärki, terävänä se voi mennä Eurooppaan. Sitten muut seuraavat mukana, muuta tietä en näe. Kun he ovat tarpeeksi kauan ylivoimaisia, niin muut suuttuvat, että jotain pitää alkaa keksiä vastavoimiksi, Malinen kaavaili.

Klubin kausi oli menestys myös yleisömäärillä mitaten. Kaikkiaan se kokosi liigassa ympäri Suomen 33 mittelössä lehtereille 132 298 katsojaa. Kotisaldoksi 17 kamppailussa muodostui viimeisen pelin hieman vaisun, 3 102 katsojan, yhteissumma 81 243 ja keskiarvo 4 779. Vieraskentillä HJK:n ylivertaisuutta todisti 16 pelissä 51 055 silmäparia, mikä tiesi keskiarvoksi 3 191.

– Ihan hieno asia, mutta ainahan sitä yleisöä saisi enemmänkin olla. Toivottavasti maalirikkaat, hyvät pelit poikivat ensi vuonna vieläkin isompia yleisömääriä, HJK:n Lyytikäinen aprikoi.

STT–TOMI SIREN

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: