LKS 20170504 Juventus' forward from Argentina Gonzalo Higuain kicks the ball during the UEFA Champions League semi-final first leg football match Monaco vs Juventus at the Stade Louis II stadium in Monaco on May 3, 2017. LEHTIKUVA / AFP PHOTO  Franck Fife

Higuain ja Buffon panivat Monacon järjestykseen

4.5.2017 - 15:10 Tagit:, , ,

Juventuksen takalinja ja maalivahti Gianluigi Buffon ovat puolustaneet torinolaisjoukkueen maalia erehtymättä Mestarien liigan pudotuspelivaiheessa. Juventus otti vahvan otteen loppuottelupaikasta, kun se kukisti keskiviikkona Monacon vieraissa 2–0.

Monaco oli ottelussa keinoton. Buffon on pitänyt Mestarien liigassa maalinsa puhtaana jo kymmenen tunnin ajan, eikä Monacon urakka juuri helpotu otteluparin toisessa osassa ensi tiistaina Torinossa.

Juventuksen hyökkääjätähti Gonzalo Higuain varoitteli silti joukkuetovereitaan ylimielisyydestä Monaco-voiton jälkeen.

– Loppuottelu on ollut unelmamme kauden alusta. Olemme enää askeleen päässä siitä, mutta meidän täytyy silti säilyttää maltti. Emme ole saavuttaneet vielä mitään, Higuain korosti.

Higuain on tehnyt kauden aikana 31 maalia, mutta häneltä meni Mestarien liigassa seitsemän peliä maaleitta keskiviikkoiltaan asti. Tehoton jakso päättyi kahteen osumaan.

– Tunsin, että minuun luotetaan edelleen. Ja tiesin, että kova työnteko palkitaan lopulta, Higuain kertoi.

Jardim näki ihmeen

Juventuksen toinen sankari oli kokenut maalivahti Buffon. Hän torjui ensi jaksolla Kylian Mbappen ja Radamel Falcaon maalintekoyritykset ja ottelun lopulla Valere Germainin juonet.

– Haluan näyttää joka pelissä, että kuulun edelleen näihin peleihin. Teen töitä sillä mielellä, että ihmiset surevat sinä päivänä, kun päätän lopettaa, 39-vuotias Buffon kertoi.

Buffon sai pelin jälkeen kehut molempien joukkueiden valmentajilta.

– Gigi todisti, että hän on edelleen suuri maalivahti. Lisäksi hän on aina parhaimmillaan isoissa otteluissa, Juventuksen Massimiliano Allegri suitsutti.

– Buffon teki muutaman ihmeellisen pelastuksen, Monacon valmentaja Leonardo Jardim ihasteli.

– Lisäksi Juventus oli meitä tehokkaampi. Vastustajalla oli pari-kolme maalipaikkaa ja se käytti ne huolella.

TS-STT

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: