futis2

Helsingborgin putoaminen johti rähinään Ruotsissa

20.11.2016 - 18:30 Tagit:,

Seitsenkertainen mestariseura Helsingborgs IF putoaa Ruotsin jalkapalloliigasta. Helsingborg hävisi karsinnan toisen osaottelun sunnuntaina kotikentällään Halmstads BK:lle 1–2.

Tulos tiesi sitä, että Halmstad palaa pääsarja Allsvenskaniin yhteistuloksella 3–2.

Helsingborg oli kiinni liigapaikassa, kun Jordan Larsson vei joukkueen johtoon 82. peliminuutilla.

Tanskalaispuolustaja Marcus Mathisen tasoitti rangaistuspotkusta ja iski näyttävän ratkaisumaalin pian perään.

Helsingborgin kotikannattajille tappio ja putoaminen toiselle sarjatasolle oli liikaa. Osa joukkueen naamioituneista kannattajista ryntäsi kentälle ja kävi nyrkein maalintekijä Larssonin kimppuun.

Jordan Larsson, 19, on Helsingborgin päävalmentajan, entisen tähtipelaajan Henrik Larssonin poika. Myös “Henke” Larsson sai osansa kannattajien raivosta ja uskoo saavansa jatkossakin.

– Asun ja vaikutan täällä. Täytyy varmaan katsella taakseni, mutta sen saan kestää. Ei ole mielestäni kovin rohkeaa lähteä naamioituneena tekemään tuollaista, Henrik Larsson tuumi.

Henrik Larssonilla on sopimus Helsingborgin kanssa myös ensi kaudesta, ja hän kertoi aikovansa noudattaa sitä Superettanissa.

Kannattajien rähinöinti jatkui ottelun jälkeen stadionin ulkopuolella. Poliisi piti kannattajaryhmiä erillään ja sai ainakin kiviä niskaansa. Kaksi poliisia loukkasi kättään.

– Kannattajat hyökkäilivät ja heittelivät esineitä poliisia kohti, poliisi kertoi.

TS-STT-TT

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: