Jalkapallo: Ennakkoa Suomen keskiviikkoisesta Belgia-ottelusta

Hämäläinen hyvillä mielin Realia vastaan

25.8.2016 - 20:56 Tagit:, , ,

Mestarien liigan lohkovaiheessa on tällä kaudella mukana kaksi suomalaista runkopelaajaa: TSsKA Moskovan Roman Eremenko ja Legia Warszawan Kasper Hämäläinen.

Maskun Palloseurasta lähtöisin oleva Kasper Hämäläinen oli Mestarien liigan lohkovaiheen arvonnan jälkeen torstai-iltana hyvillä mielin, vaikka hänen joukkueensa Legian kanssa arvottiin samaan lohkoon Real Madrid, Borussia Dortmund ja Sporting Lissabon.

– Halusin jo etukäteen, että pääsemme kovaan lohkoon. Real Madrid ja Borussia Dortmund ovat tietysti huippukaksikko. Sporting on myös hyvä joukkue, mutta heitä vastaan meillä on ihan mahdollisuudet, totesi Varsovasta puhelimitse tavoitettu Hämäläinen.

– Tähtäämmekin ainakin kolmossijalle, joka toisi vielä jatkopaikan Eurooppa-liigaan. Ei tämä ihan kuoleman lohko ollut, jatkoi Hämäläinen.

Hämäläisellä ei ole aikaisempaa henkilökohtaista kokemusta tulevista vastustajista, mutta viime kaudella vastassa oli Eurooppa-liigassa kuitenkin portugalilaisjoukkue Belenenses.

– On mielenkiintoista nähdä, miten pelit lähtevät rullaamaan. Real Madridia vastaan ei ole ainakaan mitään hävittävää, vaan silloin pitää nauttia ja koettaa pysyä mukana. Dortmundin kotistadion on myös huikea paikka. Sinne faneillamme on suhteellisen lyhyt matka, mietti Hämäläinen.

Hämäläisen Legia eteni lohkovaiheeseen pudottamalla paly off -kierroksella irlantilaisen Dundalkin, joka oli kuitenkin odotettua kovempi vastus.

– Kun saimme Dundalkin edellisissä arvonnoissa vastaamme, veti se hieman huulia hymyyn, mutta heitä vastaan piti puristaa ihan kunnolla, hymähti Hämäläinen.

Hämäläinen ei saanut Dundalk-otteluissa peliaikaa.

– Valmentajavaihdoksemme jälkeen mukaan tuli kolme uutta pelaajaa, jotka kaikki ovat vähän minun pelipaikkani pelaajia. Meillä on toki paljon matseja, joten kierrätystäkin varmasti tulee. Toivotaan, että lohkovaiheessa tarvitaan minuakin, pohti Hämäläinen.

Roman Eremenkon TsSKA Moskova sai lohkoonsa Bayer Leverkusenin, Tottenhamin ja Monacon, joten tuo E-lohko on etukäteen ajatellen varsin tasainen.

Monacossa arvottiin Mestarien liigan lohkojen lisäksi myös Uefan vuoden pelaajat. Naisissa valinta osui Norjan Ada Hegerbergiin ja miehissä Portugalin Cristiano Ronaldoon.

Jari Welling
Kuva: Lehtikuva

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: