LKS 20170516 Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola arrives for the English Premier League football match between Manchester City and Manchester United at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on April 27, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club / league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club / league / player publications. / - LEHTIKUVA / AFP

Guardiola jää vaille pystiä

16.5.2017 - 12:59 Tagit:, ,

Valmennusvelhon avauskausi Valioliigassa meni opetteluksi

Saksan ja Espanjan jalkapalloliigoissa menestykseen tottunut Pep Guardiola jää ensi kerran valmennusurallaan vaille voittoa.

Manchester Cityssä Guardiolan ensimmäisen Valioliigakauden ainoaksi onnistumiseksi jää korkeintaan Mestareiden liigaan oikeuttava kolmas tai neljäs sija.

Guardiola, 46, tunnustaa, ettei se olisi riittänyt hänen edellisille työnantajilleen Barcelonalle tai Bayern Münchenille.

– Barcelonassa ja Bayern Münchenissä valmentajan on voitettava heti ja paljon. Jos voittoja ei tule, valmentaja ei saa enää toista mahdollisuutta, Guardiola totesi maanantaina.

– City antaa minulle uuden mahdollisuuden ja yritän käyttää sen. Tähtäämme ensi kaudella parempaan.

Guardiola voitti Bayern Münchenissä Bundesliigan mestaruuden kaikilla kolmella kaudellaan. Barcelonassa hän saavutti neljän kauden aikana 14 eri mestaruutta ja Bayernissa kolman kauden aikana seitsemän mestaruutta.

Cityn kärsivällisyys ei riitä loputtomiin

Cityyn Guardiola siirtyi viime vuonna kolmen vuoden sopimuksella. Hän on tunnustanut ensimmäisellä Valioliigakaudellaan useaan otteeseen, että hänellä on sarjassa paljon opittavaa.

– Ymmärrän myös sen, että ensi kaudella minun on ehdottomasti saatava joukkue menestymään, vaikka sopimustani on senkin jälkeen jäljellä. Valmentaja vaihtuu varmasti, jos tulosta ei ala tulla, Guardiola arveli.

Guardiolan mielestä Cityn heikkoudet olivat tällä kaudella maalinedustapelissä kentän molemmissa päissä.

– Pakko tunnustaa, että meillä oli boksissa ongelmia, joita en kyennyt ratkaisemaan. Analysoin sitä kesän aikana, Guardiola paljasti.

– Pelaajien taso olisi mielestäni riittänyt parempaan ja jatkossa olemme sillä alueella varmasti vahvempia, kun Vincent Kompany pääsee terveenä kentälle.

TS-STT

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: