TPS

Gnistan yllätti TPS:n

4.8.2017 - 21:23 Tagit:, , , ,

Jalkapallon Ykkösen sarjajumbo Gnistan sai kauden maukkaimmat täydet pisteet, kun sarjan kärkijoukkue Turun Palloseura meni nurin maalein 1-0. Avausjaksolla TPS hallitsi kenttätapahtumia ja maali roikkui TPS:lle ilmassa jatkuvasti, mutta tulosta ei kuitenkaan syntynyt. Toisella jaksolla Gnistan tuli päälle aivan uudella ilmeellä, kun taas TPS:n pelivire tuntui jääneen pukukoppiin.

Valmentajaa äskettäin vaihtanut ja uusia vahvistuksia riveihinsä hankkinut kotijoukkue kaatoi TPS:n niskaan kylmää vettä, kun Gnistan pääsi yllättämään Tepsin 57. minuutilla komealla maalilla. Todella pitkä kaaripallo sekoitti TPS:n puolustuslinjan ja Gnistanin tuore vahvistus, debyyttiotteluaan pelannut Juan Silva pääsi karkuun ja tuikkasi pallon ulkosyrjällä ohi TPS:n maalivahdin Jonathan Viscosin. 1-0 osuma jäi ottelun voittomaaliksi, kun TPS ei onnistunut tasoittamaan ottelua loppuhetkien rutistuksesta huolimatta. Näin TPS:n upea, peräti 14 ottelun mittainen tappioton putki tuli päätökseen Helsingin Oulunkylän tekonurmella.

– En tietenkään ole tyytyväinen lopputulokseen. Mutta minusta Gnistan pelasi hyvin. Ei tässä mitään tekosyitä ole, vaikka meidän uusiksi mennyt keskikenttä vaatiikin vähän totuttelua, sanoi TPS:n valmentaja Mika Laurikainen.

Gnistanin voittomaalissa todella vahvan ottelun muuten pelannut TPS:n puolustaja Sami Rähmönen tuli yllätetyksi ja vastustaja pääsi rankaisemaan.

– Me töpättiin puolustuslinjassa, mutta ei sellaisia mokia meille ole juurikaan tullut. Sääli, että se tuli tähän kohtaan, sillä tämä peli olisi pitänyt pystyä voittamaan, sanoi Laurikainen.

TPS:lle tappio sarjajumboa vastaan oli karvas, mutta taisto liiganoususta jatkuu tuimana.

– En edes tiennyt, että meillä päättyi tässä pelissä jokin pitkä tappioton putki. Me keskitymme vain voittojen nappaamisen, koska haluamme voittaa sarjan. Tässä pelissä emme vain oikein päässeet rytmiin, sanoi TPS:n maalivahti Jonathan Viscosi.

Urheilutieto
Mikko Korvenkari

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: