LKS 20170314 - Gamlakarleby Bollklubbin (GBK) valmentaja Michael Käld jalkapallon naisten Liigan avaustilaisuudessa Vantaalla 14. maaliskuuta 2017. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

GBK:n Käldille Tepsin kohtaaminen iso haaste​

18.3.2017 - 5:59 Tagit:, , ,

TPS:n sarja-avauksessa lauantaina kotonaan kohtaavan GBK:n päävalmentaja Michael Käld laskee turkulaiset sarjan suuriin suosikkeihin.

– Viime kauden hopeajoukkue heti sarja-avauksessa on totta kai iso haaste meille. TPS on kaiken lisäksi vain vahvistunut, mutta meillä on pelissä vain voitettavaa. Kukaan ei odota, että pystyisimme horjuttamaan ”Tepsiä”, sanoo Käld.

– Vaikka TPS:lla on maajoukkuetasoisia pelaajia lähes joka pelipaikalle, ei heillekään ole helppo tulla pelaamaan Kokkolan Kippari-halliin. Kyseessä on ihan täysimittainen halli, jossa myös KPV:n miehet ovat pelanneet menestyksekkäästi Suomen cupia. Yleisöäkin sinne mahtuu noin 200-300.

GBK on koko Keski-Pohjanmaan joukkue, jossa on pelaajia myös esimerkiksi Pietarsaaresta.

– Uusista pelaajistamme muun muassa Wilma Sjöholm on 19-vuotiaiden maajoukkuepelaaja. Joukkueemme on aika nuori ja kokematon, mutta meillä on kuitenkin sellaisiakin pelaajia, jotka ovat myös aikaisemmin pelanneet liigassa. Heillä on tietysti joukkueessamme iso vastuu.

– Tavoitteemme on vakiinnuttaa paikkamme liigassa. Tehtäväni on ennen kaikkea kouluttaa nuoria pelaajiamme entistä paremmiksi.

Käld on koko liigan ansioitunein päävalmentaja, mutta se ei ole hänen mukaansa valtava etu.

– Päävalmentaja ei pysty tekemään itse ainoatakaan maalia. Totta kai tiedän, mitä tämä sarja vaatii ja mitä pystyn vaatimaan pelaajiltamme. Rakennustyömme vie kuitenkin vielä muutaman vuoden. Ylemmän loppusarjan paikan tavoittelu on meille nyt maksimitavoite, vähän kuin meidän mestaruus, päättää Käld.

Jari Welling
Kuva: Lehtikuva

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: