Jalkapallo: Veikkausliiga,

FC Inter jäi pisteittä

8.5.2015 - 21:57 Tagit:, , , , , , , , , , ,

FC Inter taipui dramaattisen lopun myötä HIFK:lle keskuspuolustaja Pauli Kuusijärven vietyä maalillaan kotijoukkueen 2-1-voittoon yliajalla. Kuusijärvi yllätti Interin puolustuslinjan hänen noustuaan koko pelaajaryhmän läpi maalintekoon. Voitto oli HIFK:n liigataipaleen ensimmäinen.

– Tuo lopun maali oli ihan meidän huonoutta. Emme me saa tuollaisia maaleja päästää. Pallo tuli siihen meidän puolustuslinjan eteen ja joku jatkoi siitä sitten kantapäällä. Se oli vielä heidän toppari, joka juoksi linjasta läpi. Se on aika uskomatonta. En pysty ymmärtämään, Interin hyökkääjä Mika Ojala pyöritteli päätään.

Kotijoukkueen voitolle ensitahdit löi Eero Peltonen, joka aloitti maalinteon 31. minuutilla ohjaamalla keskityksen aivan maalin edestä Interin maaliin. Ensimmäinen jakso oli vahvaa HIFK:n hallintaa, eikä Inter päässyt oikein peliin mukaan.

– Alku oli vaikeata. Ei saatu keskikenttää mukaan alussa ollenkaan. Jouduttiin pelaamaan pitkiä palloja alussa ja se ei ole meidän vahvuus. Toisella puoliajalla alettiin liikkumaan ja alkoi löytymään välejä ja pystyttiin pelaamaan sinne ja sitten me olemme vaarallisia, Ojala totesi.

Ojala tasoitti ottelun nopeasti rangaistuspotkumaalilla. Vahid Hambo kaadettiin aivan kuudentoista metrin rajalla. Erotuomari näytti ensin vapaapotkua, mutta muutti tuomion rangaistuspotkuksi.

Toisella jaksolla Inter haki voittomaalia raivokkaasti. Hyvistäkään tilanteista se ei kuitenkaan pystynyt lisämaaleja tekemään. Erityisesti vapaapotkuspesialisti Ojala oli hyvällä pelipäällä ja yksi hänen vapaapotkuistaan oli lähellä onnistua. HIFK-maalivahti Mika Johansson ehti kuitenkin pallon tielle reaktiotorjunnallaan.

– Tästä tuli vaikeampi peli kuin odotimme. Ensimmäisellä jaksolla emme pelanneet riittävän hyvin, mutta meillä oli riittävästi maalitilanteita ottelun voittamiseen toisella puolikkaalla. Vähintään tasapeli tästä pelistä olisi pitänyt saada, Inter-valmentaja Job Dragtsma näki.

Vammat vaivaavat FC Interiä juuri nyt kun melkoinen peliruuhka on alkamassa. Tästä ottelusta olivat sivussa Jukka Lehtovaara, Kalle Kauppi, Joni Aho, Petrus Kanakoudis ja Diogo Da Costa. Lisäksi vaihtopelaajaksi merkitty Eric Matoukou on vielä toipilaana. Seuraavaksi joukkue pelaa jo maanantaina, kun Pietarsaaren Jaro tulee vieraisille Turkuun.

– Toivon, että heistä Kanakoudis ja Matoukou voivat pelata silloin, joten saisimme kaksi pelaajaa takaisin riviin, Dragtsma totesi.
Vammatilanteen myötä vasta 17-vuotias Oskari Qvick debytoi keskikentällä Interin avauskokoonpanossa.

Urheilutieto
Helsinki

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: