Kuvassa jalkapalloilija Julien Faubert Interin Lehdistötilaisuudessa... 3342 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 17.01.2017 / Mitä kuvataan: Inter julkaisee merkittävän uuden pelaajahankinnan. Paikalla esiteltävän pelaajan lisäksi sopimusta on kommentoimassa joukkueen päävalmentaja Shefki Kuqi. / Sijainti: Kupittaan stadionin 3. kerroksen pubi

Faubert vakuuttaa tulleensa Interiin täysin terveenä

17.1.2017 - 16:13 Tagit:, , , , ,

Muun muassa Real Madridissa ja West Hamissa aiemmin pelannut Julien Faubert teki vuoden sopimuksen Turun Interin kanssa.

Turun Inter onnistui värväämään yhden kautta aikain nimekkäimmistä ulkomaalaispelaajista Suomeen tulevaksi kaudeksi. 33-vuotias keskikenttäpelaaja Julien Faubert on pelannut urallaan Englannin Valioliigassa, Ranskan Ligue 1:ssä, Espanjan La Ligassa, Turkin liigassa ja Skotlannin Valioliigassa. Hänellä on takanaan pelejä myös Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Faubertin aikaisempia seuroja ovat olleet Cannes (2002-04), Bordeaux (2004-07, 2013–15), West Ham (2007-12), Elazigspor (2012) ja Kilmarnock (2016). Sen lisäksi hän on ollut West Hamista lainalla 2009 Real Madridissa, jossa tilille kertyi kaksi ottelua. Faubert on edustanut sekä Ranskan että Martiniquen A-maajoukkueita.

– Kun Shefki (Kuqi) otti yhteyttä ja kertoi visioistaan, kunnianhimoisena pelaajana innostuin heti hänen suunnitelmistaan. Olenkin saman tien valmis tosipeleihin, toteaa Faubert, joka on jo viikon verran harjoitellut Interin mukana.

– Uskon, että Suomen liiga tulee olemaan hyvin samanlainen fyysinen sarja kuin Englannin Championships. Jalkapallossa onkin kaikkialla maailmassa sama päämäärä. Tarkoituksena on voittaa pelejä, painottaa Faubert.

Faubertilla oli myös yksinkertainen selitys sille, miksi hän valitsi Suomen liigan, vaikka hänen meriiteillään olisi todennäköisesti löytynyt edelleen työpaikka isommistakin liigoista.

– Olen nähnyt maailmalla kaikenlaisia seuroja. Inter on seura, jossa asiat ovat kunnossa. Täällä pääsenkin Shefkin tarjoaman mahdollisuuden ansiosta tutustamaan uuteen jalkapallokulttuuriin.
Faubert myös vakuuttaa, että hänen terveystilanteensa on vakaa.

Urheilu

– Olen ollut viimeksi loukkaantuneena kaksi ja puoli vuotta sitten, joten olen täysin kunnossa.

Faubertin kohdalla kysellään tietysti aina hänen ajastaan Real Madridissa, vaikka hän ei onnistunutkaan murtautumaan ”Los Blancosin” vakiopelaajaksi.

– Real Madrid on maailman isoin seura, joka on voittanut kaiken ja haluaa aina voittaa kaiken. Tämä näkyi myös seuran kaikessa toiminnassa.

Faubertin uran tietynlaisiin kohokohtiin kuuluu myös se, että hän oli Ranskan A-maajoukkueessa ensimmäinen pelaaja, joka kantoi Zinedine Zidanen jälkeen paitaa numero 10.

– Kukaan ei suostunut ottamaan Zidanen numeroa, mutta kun minulle tarjottiin sitä numeroa, pidin sitä totta kai isona kunnianosoituksena.

Ranskan A-maajoukkueessa lopulta vain yhden pelin pelannut Faubert on myöhemmin edustanut Martiniquen A-maajoukkuetta, vaikka yleensä pelaaja voi edustaa urallaan vain yhtä A-maajoukkuetta.

– Se oli mahdollista, koska Martinique ei ole Fifan jäsen. Olin erittäin ylpeä mahdollisuudesta pelata Martiniquen maajoukkueessa, koska Martiniquella ihmiset olivat ennen orjia, mutta nyt heillä on oma maajoukkue, jonka riveissä saatoin kunnioittaa omia juuriani.

Urheilu

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi on enemmän kuin mielissään Faubertin tasoisesta vahvistuksesta.

– Julien ei ole täällä missään nimessä sen takia, että hänellä olisi pitkä loukkaantumishistoria takanaan. Julien on täällä ennen kaikkea sen takia, että halusimme joukkueeseemme hänen kaltaisen erittäin kokeneen pelaajan. Parempaa pelaajaa emme olisi voineet saada. Tämä on iso siirto koko Suomen jalkapallolle.

– Olen tietenkin erittäin tyytyväinen siihen, että joukkueemme muut pelaajat pääsevät nyt harjoittelemaan ja pelaamaan joka päivä Julienin tasoisen pelaajan kanssa. Hän on varmasti johtava pelaaja, jatkaa Kuqi, joka etsii joukkueeseensa edelleen ainakin uusia puolutuspään pelaajia.

– Meillä ei ole oikein toppareita, kun Arttu Hoskonenkin loukkaantui ja joutuu nilkkaleikkaukseen.

Jari Welling
Kuvat: Ari-Matti Ruuska

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: