julien faubert1

Faubert sopeutunut jo Suomeen​

12.4.2017 - 6:00 Tagit:, ,

Muun muassa Ranskan, Englannin ja Espanjan liigoissa aiemmin pelannut Interin Julien Faubert on Suomen tämän kauden ehdottomasti kansainvälisesti tunnetuin pelaaja.

Turun Interin tämän illan liiga-avauksessa yleisön katseet kohdistuvat eniten Julien Faubertiin, koska moni ihmettelee edelleen sitä, miten hänen meriiteillään pelataan ylipäänsä Suomen liigassa.

Faubert ei välitä epäilevistä tuomaista, vaan hän vannoo olevansa valmis liigadebyyttiinsä.

– Jännitystä on ilmassa ennen sarja-avausta, mutta lähdemme hakemaan ilman muuta kotivoittoa. Olemme harjoitelleet kolme kuukautta kovaa ja olemme valmiita hyvään kauden alkuun, sanoi Faubert tiistaina Interin harjoitusten jälkeen.

Suomen keväinen sää on raaka, mutta Faubert ei kavahda paikallisia olosuhteita.

–Pelasin viisi vuotta Englanissa, joten olen tottunut kylmyyteen, tuuleen ja sateeseen. Olin myös Skotlannin liigassa. Ja olosuhteet ovat samat molemmille joukkueille. Käsittääkseni stadionin nurmi on sitä paitsi jo hyvässä kunnossa.

Faubertilla oli pikkukolhuja talven aikana, eikä hän ehtinyt pelata Interin harjoituskaudella kuin viitisen peliä.

– Minulla on ollut kieltämättä pieniä vammoja, mutta ei mitään sen vakavampaa. Olenkin nyt täysin valmis pelaamaan ja antamaan kaikkeni, vannoi Faubert.

Faubertin mukaan tekonurmilla pelaaminen ei aiheuttanut hänelle sen suurempia ongelmia.

– Eivät tekonurmet ole minulle mikään ongelma, koska totuin niihin jo Skotlannissa. Olen toki sitä mieltä, että jalkapalloa pitäisi pelata vain luonnonnurmella.

Faubert ei ollut myöskään Interin mukana Kyproksen-leirillä, koska hän oli samaan aikaan Martiniquen maajoukkueen mukana.

– Meillä oli maaottelut Barbadosta ja Guayanaa vastaan, joista pelasin 90 minuuttia ensin mainitussa. Isäni asuu yhä Martiniquessa. Äitini puolestaan asui viimeiset vuotensa Pariisissa, mutta hän on valitettavasti kuollut.

Englannin Valioliigassa Faubert opittiin tuntemaan West Hamin liukkaana laiturina, mutta Interissä häntä on istutettu keskikentän keskelle.

– Se on mielestäni minulle nyt ehdottomasti paras paikka, koska olen pelannut sillä paikalla jo parisen vuotta eli Skotlannin-ajoistani lähtien. Siinä pääsee osallistumaan peliin tarpeeksi ja pääsen syöttöpeliin paremmin kiinni.

Faubert on myös yksityiselämässään sopeutunut hyvin Turkuun, vaikka hänen perheensä asuukin Barcelonassa. Hänen poikansa Noam ja Yanis olivat kuitenkin isänsä mukana tiistaina Interin harjoituksissa.

– 11-vuotias Noam pelaa FC Barcelonan akatemian joukkueessa. Toivon, että hänellä on jalkapalloilijana hieno tulevaisuus edessään. Perheeni käy Turussa aina kun mahdollista. He ovat RoPS-pelissäkin paikan päällä.

Faubert on edelleen pelaaja, joka haluaa menestystä, ja hänen tavoitteensa on nyt Suomen mestaruus.

– Vaikka monet ajattelevat yhä viime kauden vaikeuksia, niin se on todellakin menneisyyttä. Meillä on nyt uusi alku. Ei ole siis epäilystäkään, ettemmekö tavoittelisi mestaruutta, mutta siihen tarvitaan hyvä sarjakauden alku. Suomen cupista putoaminen oli meille iso pettymys.

Aikoinaan lainapestillään Real Madridissa Faubert tuli maailmalla kuuluisaksi siitä, että hänen väitettiin nukkuneen ”Los Blancosin” vaihtopenkillä, mutta hän kumoaa väitteen.

– Kun istut Real Madridissa vaihtopenkillä, sinua kuvaa silloinkin ainakin parikymmentä kuvaajaa. Joku saikin kuvan siitä, kun suljin silmäni vain muutamaksi sekunniksi. Siitä sitten tehtiin juttuja, että olisin nukkunut. Tiedän ammattipelaajana, mitä olen tehnyt, enkä välitä sellaisesta kirjoittelusta.

Julien Faubert

Syntynyt: 1.8.1983 Ranskan Le Havressa
Junioriseura: 13-vuotiaasta alkaen Cannesissa
Ammattilaisuran seurat: Cannes 2002-04, Bordeaux 2004–07, West Ham 2007–12, Real Madrid 2009 (laina), Elazigspor 2012, Bordeaux 2013–15, Kilmarnock 2016 ja Inter 2017–
Maaottelut: Ranskan alle 21-vuotiassa 17 mo, Ranskan A-maajoukkueessa 1 mo ja Martiniquen A-maajoukkueessa 6 mo.

Jari Welling
Kuva: Jari Laurikko

Kirjoittaja: tsfutis
Jaa: